Στην Κύπρο ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης για τη Μεσόγειο

17:13 12/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Διήμερη επίσκεψη εργασίας από τις 13 Σεπτεμβρίου πραγματοποιεί στην Κύπρο ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης για τη Μεσόγειο (ΈγΜ) Fathallah Sijilmassi μετά από πρόσκληση της Υπουργού Εξωτερικών Ερατούς Κοζάκου-Μαρκουλλή.

Επίσημη ανακοίνωση αναφέρει ότι «ο κ. Sijilmassi θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με την Υπουργό Εξωτερικών και ακολούθως θα διεξαχθούν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών της Κύπρου

και της ΈγΜ».

Στο επίκεντρο των διαβουλεύσεων, σύμφωνα με την ανακοίνωση, «θα βρεθούν οι σχέσεις της Κύπρου με την ΈγΜ, οι δραστηριότητες και τα προγράμματα της ΈγΜ, το νέο Σχέδιο Δράσης της Γραμματείας της ΈγΜ για το 2013, καθώς και η συνεργασία Κύπρου – ΈγΜ στο πλαίσιο της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ».

Μετά την ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων, η κ. Μαρκουλλή και ο κ. Sijilmassi θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου και θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας προς τιμήν του Γενικού Γραμματέα της Ένωσης για τη Μεσόγειο, το οποίο θα παραθέσει η Υπουργός Εξωτερικών.

Στο πλαίσιο των επαφών του, ο κ. Sijilmassi θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Γιαννάκη Ομήρου και θα έχει χωριστές συναντήσεις με την Υπουργό Εσωτερικών Ελένη Μαύρου και με υπηρεσιακούς παράγοντες του Γραφείου Προγραμματισμού.

Το πρόγραμμα Sijilmassi περιλαμβάνει επίσης επίσκεψη και ξενάγηση στο Τέμενος Χαλά Σουλτάν, στη Λάρνακα ενώ ο αξιωματούχος αναχωρεί από την Κύπρο το Σάββατο, 15 Σεπτεμβρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα