Στεφάνου:Το κλείσιμο των οδοφραγμάτων χύνει νερό στο μύλο της διχοτομικής πολιτικής της Τουρκίας

18:27 2/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η πολιτική του κλεισίματος των οδοφραγμάτων χύνει νερό στο μύλο της διχοτομικής πολιτικής της Τουρκίας και της τουρκοκυπριακής ηγεσίας και στέλλει λανθασμένα και ζημιογόνα μηνύματα στο διεθνή παράγοντα, την ΕΕ και τους Τουρκοκύπριους, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου με αφορμή τοποθετήσεις για κλείσιμο των οδοφραγμάτων εξαιτίας της προκλητικής ενέργειας των κατοχικών αρχών να συλλάβουν τρεις Ε/κ αστυνομικούς στη νεκρή ζώνη.

Σε δηλώσεις το απόγευμα στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Στεφάνου είπε ότι αν κλείσουμε τα οδοφράγματα είναι τα συμφέροντα της Κυπριακής

Δημοκρατίας και της ε/κ πλευράς που θα βλάψουμε, τονίζοντας ότι μια τέτοια ενέργεια αποστέλλει λανθασμένα και ζημιογόνα μηνύματα προς διάφορες κατευθύνσεις.

«Πρώτα- πρώτα στέλλει λανθασμένο μήνυμα προς το διεθνή παράγοντα ότι είναι η Κυπριακή Δημοκρατία που παρεμποδίζει την ελεύθερη διακίνηση ενώ στην πραγματικότητα είναι η κατοχική δύναμη, η Τουρκία που παραβιάζει το δικαίωμα αυτό, για την οποία ενέργεια της Τουρκίας η Κυπριακή Δημοκρατία την καταγγέλλει», σημείωσε.

Ο Εκπρόσωπος συνέχισε λέγοντας ότι το κλείσιμο των οδοφραγμάτων «θα μας φέρει σε αντιπαράθεση και με την Ευρωπαϊκή Ενωση και τις υποχρεώσεις μας που απορρέουν από την εφαρμογή του κανονισμού της πράσινης γραμμής, τον οποίο εμείς συμφωνήσαμε με την Ενωση το 2004 την περίοδο δηλαδή της Κυβέρνησης του Τάσσου Παπαδόπουλου στην οποία ο κ. Λιλλήκας ήταν Υπουργός».

Ο Εκπρόσωπος υπενθύμισε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία συμφώνησε αυτό τον κανονισμό για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο της μετατροπής της πράσινης γραμμής σε σκληρό σύνορο και να τονίζεται η πολιτική σημασία των θέσεων της ΕΕ, ότι δηλαδή ολόκληρη η επικράτεια της Κυπριακής Δημοκρατίας έχει ενταχθεί στην Ενωση με προσωρινή αναστολή του ευρωπαϊκού κεκτημένου στις κατεχόμενες περιοχές λόγω μη αποτελεσματικού ελέγχου από μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας εξαιτίας της κατοχής.

«Το κλείσιμο των  οδοφραγμάτων θα στείλει λανθασμένα μηνύματα και προς τους Τουρκοκύπριους, ειδικά εκείνους που κατηγορούν την Τουρκία για την κατάσταση της διαίρεσης που υπάρχει στην Κύπρο και της καταπίεσης που τυγχάνουν λόγω της τουρκικής κατοχής, θα τους στείλει το μήνυμα ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά, οι Ελληνοκύπριοι δεν θέλουν την προσέγγιση, την επαφή και τη συνεργασία μαζί τους, την οποία πρέπει να συνεχίσουμε να επιδιώκουμε σε μια προσπάθεια να κτίσουμε και να δημιουργήσουμε εκείνες τις προϋποθέσεις που θα επιτρέψουν στον κοινό αγώνα Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων εναντίον της κατοχής και της ντε φάκτο διαίρεσης», σημείωσε ο κ. Στεφάνου.

Συνέχισε λέγοντας ότι «η πολιτική του κλεισίματος τελικά χύνει νερό στη διχοτομική πολιτική της Τουρκίας, της τουρκοκυπριακής ηγεσίας που θέλουν, επιδιώκουν και εργάζονται για τη διχοτόμηση της Κύπρου».

Σε παρατήρηση ότι κάποιοι πολίτες μετέβηκαν σήμερα στο οδόφραγμα και προκλήθηκε  εκεί και κάποια ένταση, ο Εκπρόσωπος είπε ότι κανείς δεν έχει δικαίωμα να λειτουργεί με ένα τρόπο που δυσκολεύει την Κυπριακή Δημοκρατία κ

Keywords
Τυχαία Θέματα