Τοποθέτηση ΕΥΡΩΚΟ για φυσικό αέριο, σύλληψη αστυνομικών από κατοχικές δυνάμεις, αντιπροτάσεις Κυβέρνησης για Τρόικα

17:27 2/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Οι κυβερνώντες μέχρι σήμερα δεν έπραξαν τίποτε για να αντικρούσουν την τουρκική μεθόδευση για αμφισβήτηση του δικαιώματος της Κυπριακής Δημοκρατίας στο φυσικό πλούτο της Κύπρου, είπε ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κόμματος Πόλυς Παλλήκαρος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΥΡΩΚΟ, ο κ. Παλλήκαρος, σε δηλώσεις του για το θέμα του φυσικού πλούτου της Κυπριακής Δημοκρατίας, είπε ότι οι τελευταίες δηλώσεις αξιωματούχων του ΟΗΕ

«με πρώτον τον κ. Ντάουνερ για το θέμα του φυσικού πλούτου της Κύπρου φανερώνει μια προσπάθεια διασύνδεσης του φυσικού αερίου με τις διαπραγματεύσεις στο κυπριακό».

«Δυστυχώς ο ίδιος ο κ. Χριστόφιας, ήταν αυτός που με δημόσιες τοποθετήσεις του μετέτρεψε το θέμα της εκμετάλλευσης του φυσικού πλούτου της Κυπριακής Δημοκρατίας από αναφαίρετο κυριαρχικό δικαίωμα σε δικοινοτικό ζήτημα. Οι κυβερνώντες μέχρι σήμερα δεν έπραξαν τίποτε, για να αντικρούσουν την τουρκική μεθόδευση για αμφισβήτηση του δικαιώματος της Κυπριακής Δημοκρατίας στο φυσικό πλούτο της Κύπρου. Αντίθετα, με δηλώσεις του ιδίου του Προέδρου της Δημοκρατίας, παραχωρήθηκε έδαφος στην Τουρκία, να προβάλλει παράνομες αξιώσεις», πρόσθεσε.

Ο κ. Παλλήκαρος ανέφερε, επίσης, ότι «δύο ενέργειες πρέπει να κάνει η Κυβέρνηση: Πρώτο, να απαιτήσει γραπτώς από τη Γενική Γραμματεία των Ηνωμένων Εθνών να αποσύρει τις δηλώσεις του εκπροσώπου του Γενικού Γραμματέα και να ξεκαθαρίσει ότι δεν αποδέχεται αμφισβήτηση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων και δεύτερο, να ζητήσει την αντικατάσταση του κ. Ντάουνερ, ο οποίος έχει παραβιάσει πολλάκις τους όρους εντολής του».

Αντιπροτάσεις Κυβέρνησης στην Τρόικα

Αναφερόμενος στη σύσκεψη για την οικονομία την ερχόμενη Παρασκευή, ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κόμματος είπε ότι ελπίζουν ότι οι κυβερνώντες δεν θα δώσουν την τελευταία στιγμή στις πολιτικές δυνάμεις τις προτάσεις τους για την οικονομία και ότι αυτές θα δοθούν έγκαιρα ώστε να υπάρχει χρόνος για να τις μελετήσουν τα κόμματα πριν από τη σύσκεψη της Παρασκευής.

«Η τακτική της Κυβέρνησης αντί να ενημερώνει επίσημα να διαρρέει πληροφορίες στον Τύπο πρέπει να τερματιστεί. Οι διαρροές επιβαρύνουν το κλίμα και μεγαλώνουν την ανασφάλεια για την οικονομία. Είναι βέβαιο ότι η εγκληματική κωλυσιεργία της κυβέρνησης επέτεινε την αβεβαιότητα και επιδείνωσε την οικονομική κρίση, αφού κάθε ημέρα που περνά αυξάνονται η αναξιοπιστία της κυπριακής οικονομίας, τα ελλείμματα, η ανεργία και η οικονομική εξαθλίωση», συμπλήρωσε.

Οι ενέργειες της Κυβέρνησης, συνέχισε, φανερώνουν ότι οι κυβερνώντες δεν επιθυμούν  τη συλλογικότητα και τη βοήθεια των κομμάτων για να ενισχυθούν οι ίδιοι κατά τις δύσκολες ώρες της διαπραγμάτευσης με τη Τρόικα. «Για μια ακόμη φορά, η Κυβέρνηση του κ. Χριστόφια στάθηκε ανίκανη να αρθεί στο ύψος της κρισιμότητας των στιγμών», ανέφερε.
Σύλληψη αστυνομικών ΚΔ από τις κατοχικές δυνάμεις

Όσον αφορά την σύλληψη των αστυνομικών της Κυπριακής Δημοκρατίας από τις κατοχικές δυνάμεις, ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κόμματος είπε ότι η Τουρκία και το κατοχικ

Keywords
Τυχαία Θέματα