Στεφάνου: Η λύση είναι δύσκολη, δεν τερματίζονται όμως οι προσπάθειες

13:02 20/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η λύση μπορεί να φαντάζει δύσκολη, αλλά τις προσπάθειες δεν τις τερματίζουμε, δήλωσε την Κυριακή ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, τονίζοντας ότι «ο συμβιβασμός με τα κατοχικά τετελεσμένα και τη διχοτόμηση δεν είναι επιλογή».

Σε ομιλία του στο ετήσιο μνημόσυνο του πατέρα της Ελεύθερης Ραδιοφωνίας της Κύπρου, Νίκου Νικολαΐδη, στην Πάφο, ο Εκπρόσωπος σημείωσε ότι «η διχοτόμηση είναι καταστροφή για τον τόπο και το λαό γι’ αυτό και

θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να επιλύσουμε το Κυπριακό, παρά τις δυσκολίες που προκαλεί η τουρκική αρνητικότητα και αδιαλλαξία».

Ο κ. Στεφάνου είπε ότι «η λύση του Κυπριακού περνά μέσα από την εφαρμογή των περί Κύπρου ψηφισμάτων του ΟΗΕ, που προνοούν για μια Κύπρο ενωμένη στο πλαίσιο μιας διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας με μια κυριαρχία, μια ιθαγένεια και μια διεθνή προσωπικότητα, με πολιτική ισότητα όπως αυτή καθορίζεται από τα σχετικά ψηφίσματα του Διεθνούς Οργανισμού».

Δυστυχώς, συνέχισε, «αυτή η προσδοκία, αυτός ο διακαής πόθος δεν δικαιώθηκαν, λόγω της άρνησης της Τουρκίας να σεβαστεί και να εφαρμόσει τα περί Κύπρου ψηφίσματα και τη διεθνή νομιμότητα».

Ο κ. Στεφάνου είπε ότι «η επιλογή είναι μόνο μία, η συνέχιση δηλαδή, του αγώνα και της προσπάθειας για να επιτευχθεί λύση, λύση, που θα θέσει τέλος στην κατοχή και στον εποικισμό και θα σηματοδοτήσει μια νέα αρχή για τη χώρα μας».

Αναφέρθηκε σε μια λύση του Κυπριακού που θα είναι η «αρχή μόνιμης ειρήνης και ασφάλειας, με τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις βασικές ελευθερίες ολόκληρου του λαού μας, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, διασφαλισμένα».

Ο Εκπρόσωπος έκανε ειδική μνεία «στο συγκλονιστικό διάγγελμα του Εθνάρχη Μακαρίου, όταν οι πραξικοπηματίες ανέλαβαν δράση για να τον ανατρέψουν για να τον εξοντώσουν, μέσα από τη συχνότητα του ελεύθερου σταθμού της Πάφου», σημειώνοντας ότι «με αυτό το διάγγελμα ο Εθνάρχης Μακάριος κονιορτοποίησε τα αισχρά ψέματα των πραξικοπηματιών της χούντας των Αθηνών και της ΕΟΚΑ Β’ ότι δήθεν ήταν νεκρός».

«Μ’ αυτό το διάγγελμα σάλπισε για αντίσταση. Αντίσταση στο πραξικόπημα. Αντίσταση στην καταστροφή και τη διχοτόμηση που ήταν ο στόχος των πρωταγωνιστών του δίδυμου εγκλήματος που διενεργήθηκε σε βάρος του λαού μας», είπε.

Ανέφερε πως «ο ελεύθερος ραδιοσταθμός της Πάφου ήταν η πηγή, ο αποστολέας του συγκλονιστικού μηνύματος και για αυτό ακριβώς, έγινε αμέσως σημείο αναφοράς στα χείλη όλων των δημοκρατικών πολιτών που άρχισαν να αναζητούν τις συχνότητές του ραδιοφώνου της Πάφου».

Ο Εκπρόσωπος είπε ότι με αυτό τον τρόπο, «ο ελεύθερος σταθμός της Πάφου μετατράπηκε σε φρούριο αντίστασης για κάθε ελεύθερο Κύπριο, λειτουργώντας όπως ακριβώς είχε λειτουργήσει ο ελεύθερος ραδιοσταθμός του Πολυτεχνείου, που έγινε ο ραδιοσταθμός των ελεύθερων Ελλήνων εναντίον της χούντας».

Αναφερόμενος στο Νίκο Νικολαίδη, ο κ. Στεφάνου είπε πως ήταν εμπνευστής και καρδιά του ραδιοσταθμού ήταν ο αγέρωχος αγωνιστής της δημοκρατίας και ο πιστός υπηρέτης της ελευθερίας.

Οπως είπε ο Εκπρόσωπο

Keywords
Τυχαία Θέματα