Στεφάνου: Δεν περνά η πολιτική της Τουρκίας να εκφοβίσει

12:02 20/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Απαράδεκτη χαρακτήρισε την πολιτική των κανονιοφόρων που ακολουθεί η Τουρκία, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου.

Σε δηλώσεις του στην Πάφο, μετά από το ετήσιο μνημόσυνο του Νίκου Νικολαϊδη, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε ότι μια προσπάθεια να εμποδίσει την Κυπριακή Δημοκρατία να προχωρήσει σε περαιτέρω έρευνες και στην εκμετάλλευση των κοιτασμάτων που έχει ήδη ανακαλύψει στα όρια της ΑΟΖ της Δημοκρατίας, η Τουρκία εξακοντίζει απειλές, παραβιάζοντας το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας.

Η

Κυπριακή Δημοκρατία, συνέχισε, με πολιτικό και διπλωματικό τρόπο καταγγέλλει την Τουρκία και, ταυτόχρονα, με προσεκτικές και στοχευμένες ενέργειες οχυρώνει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας για συνέχιση των ερευνών και εκμετάλλευση του φυσικού πλούτου. Η διεθνής κοινότητα, συνέχισε, εξακολουθεί να στηρίζει την Κύπρο και το διεθνές δίκαιο.

Απαντώντας σε ερώτηση αν οι τουρκικές απειλές θα επηρεάσουν κάποιες εταιρείες, είπε ότι αυτό δεν έχει διαφανεί από το ενδιαφέρον που έχει επιδειχτεί κατά το δεύτερο γύρο δανειοδοτήσεων. Η πολιτική της Τουρκίας να εκφοβίσει, να εκβιάσει και να δημιουργήσει ένταση στην περιοχή δεν περνά, σημείωσε ο κ. Στεφάνου.

Σχετικά με την κατάσταση στην Ελλάδα, ο Εκπρόσωπος ανέφερε ότι είναι κυριαρχικό δικαίωμα των Ελλήνων πολιτών να αποφασίζουν για τα ζητήματα που αφορούν τη χώρα τους. Κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις, ανέφερε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε τηλεφωνική επικοινωνία τόσο με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολο Παπουλια όσο και με τον υπηρεσιακό Πρωθυπουργό κ. Πικραμμένο μεταφέροντας την αλληλεγγύη της Κύπρου και ευχήθηκε -όπως είπε- να βγει η χώρα το συντομότερο και με τον καλύτερο τρόπο από την κρίση.

Αναφερόμενος στην οικονομία, ο κ. Στεφάνου είπε πως η Κυβέρνηση συνεχίζει την προσπάθεια προκειμένου να επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι και οι δεσμεύσεις που έχουν τεθεί προς την ΕΕ. Ο κ. Στεφάνου υπενθύμισε ότι η Κυβέρνηση κατέθεσε στη Βουλή διάταγμα που έχει εγκριθεί για την στήριξη της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και τη δημιουργία καλύτερων προϋποθέσεων προκειμένου να επιτευχτεί το σημαντικό, όπως το χαρακτήρισε, εγχείρημα τόσο για το τραπεζικό σύστημα όσο και για την οικονομία.

Ο κ. Στεφάνου ανέφερε ότι παρακολουθείται στενά η υλοποίηση του προϋπολογισμού ούτως ώστε με το τέλος της χρονιάς να έχουν ικανοποιηθεί οι στόχοι που τέθηκαν από την αρχή. Απαντώντας σε ερώτηση αν θα υπάρξει και νέα παρέμβαση, είπε ότι αν κριθεί αναγκαίο η Κυβέρνηση θα πράξει ανάλογα. Είπε ακόμη ότι σε σχέση με το τραπεζικό σύστημα υπάρχει καθημερινή επικοινωνία του Υπουργού Οικονομικών με το νέο διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας. Μέσα από αυτή τη συνεργασία, είπε, εντοπίζονται οι καλύτεροι τρόποι για να στηριχτεί το τραπεζικό σύστημα. Ασφαλώς, κατέληξε, οι πρώτοι που θα πρέπει να ενεργούν για να μπορέσουν οι τράπεζες να ξεπεράσουν τα προβλήματα τους και να ανταποκριθούν στις προκλήσεις είναι οι ίδιες οι διοικήσεις των τραπεζών.

Οσον αφορά τις Προεδρικέ

Keywords
Τυχαία Θέματα