Στα τέλη Απριλίου η Εκλογική Συνέλευση του ΔΗΣΥ

17:12 5/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Περί τα τέλη Απριλίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί η Παγκύπρια Εκλογική Συνέλευση του ΔΗΣΥ, με την οριστικοποίηση της να καθορίζεται στις 11 Μαρτίου κατά τη συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΔΗΣΥ, σύμφωνα με σχετικές καταστατικές διατάξεις, το κόμμα προχωρεί την ερχόμενη βδομάδα, σε προκήρυξη των εκλογικών του συνεδρίων για την ανάδειξη της ανώτατης ηγεσίας του κόμματος αλλά και των αντίστοιχων κεντρικών και επαρχιακών συλλογικών οργάνων του κόμματος. Οι διαδικασίες και όλες

οι σχετικές ρυθμίσεις που αφορούν τα εκλογικά συνέδρια, αναμένεται να οριστικοποιηθούν σε συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου, το οποίο θα συγκληθεί τη Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013 και ώρα 6μ.μ.

Στην ανακοίνωση, υπενθυμίζεται ότι στην Παγκύπρια Εκλογική Συνέλευση, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί στα τέλη Απριλίου, και μέσω της οποίας εκλέγεται η ανώτατη ηγεσία του κόμματος, ενεργοποιούνται οι διατάξεις του Άρθρου 9 του Καταστατικού, που επιτρέπουν στους «Φίλους του Δημοκρατικού Συναγερμού» να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία.

Σύμφωνα με τις διατάξεις αυτές «Φίλοι του Δημοκρατικού Συναγερμού» μπορεί να είναι πολίτες μη μέλη του κόμματος που σέβονται τις αρχές και τις αξίες του και που υποστηρίζουν τις πολιτικές επιλογές του κόμματος, υπό την προϋπόθεση να είναι ηλικίας άνω των δεκαοκτώ ετών, να αποδέχονται τις αρχές και τους όρους του καταστατικού του Κόμματος, να μην είναι μέλη άλλου κυπριακού Κόμματος ή πολιτικής ομάδας που εξαρτάται έμμεσα ή άμεσα από άλλο κυπριακό Κόμμα και να μην έχουν καταδικαστεί από δικαστήριο για αδίκημα ατιμωτικό ή ηθικής αισχρότητας, ή να έχουν στερηθεί της εκλογιμότητας, κατόπιν αποφάσεως αρμοδίου δικαστηρίου εξ αιτίας οποιουδήποτε εκλογικού αδικήματος.

Επίσης, αναφέρει η ανακοίνωση, για να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία, θα πρέπει να έχουν εγγραφεί στο «Μητρώο Φίλων του Δημοκρατικού Συναγερμού», τουλάχιστον (45) σαράντα πέντε μέρες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής της Παγκύπριας Εκλογικής Συνέλευσης.

Ο ΔΗΣΥ υπενθυμίζει ότι δικαίωμα ψήφου έχουν τα μέλη του κόμματος ή οι εκλέκτορες αντίστοιχα, που βρίσκονται εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Μελών του Κόμματος σαράντα πέντε (45) μέρες πριν την πραγματοποίηση της οποιασδήποτε αντίστοιχης εκλογικής διαδικασίας.

Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αβέρωφ Νεοφύτου καλεί, όπως αναφέρει τέλος η ανακοίνωση, «τα μέλη και τους φίλους του ΔΗΣΥ να συμμετάσχουν μαζικά στην εκλογική διαδικασία, τονίζοντας ότι μέσα από τις καταστατικές αλλαγές εκσυγχρονισμού του κόμματος, για πρώτη φορά πολιτικό κόμμα της Κύπρου δίνει την ευκαιρία, όχι μόνο σε όλα μέλη, αλλά και σε φίλους του ΔΗΣΥ που δεν είναι μέλη του, να συμμετάσχουν στη διαδικασία για την εκλογή της ανώτατης ηγεσίας του κόμματος».

Keywords
Τυχαία Θέματα