Στα χέρια τις Αστυνομίας διαρρήκτης που ‘προδόθηκε’ από το τηλεσκόπιο του

14:51 9/2/2014 - Πηγή: OnlyCY

Διάταγμα 8ήμερης κράτησης εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού εναντίον 38χρονου από την Επαρχία Λεμεσού και της 36χρονης συμβίας του, σε σχέση υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών που διαπράχθηκαν τους τελευταίους 8 μήνες στη Λεμεσό.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, Ιωάννης Σωτηριάδης, ο 38χρονος συνελήφθηκε χάρη στην παρατηρητικότητα του Βοηθού Αστυνομικού Διευθυντή Λεμεσού, ο οποίος ενώ βρισκόταν εκτός καθήκοντος σε κοινότητα της επαρχίας Λεμεσού,

είδε τον 38χρονο να κινείται ύποπτα με αυτοκίνητο ενοικιάσεως. Ο ύποπτος, ο οποίος έχει απασχολήσει και στο παρελθόν την Αστυνομία για παρόμοιες υποθέσεις, θεάθηκε να εξέρχεται του οχήματος και να παρακολουθεί με τηλεσκόπιο τα σπίτια της γύρω περιοχής.

Περίπολα της αστυνομικής διεύθυνσης Λεμεσού, που ενημερώθηκαν άμεσα, ανέκοψαν το όχημα του 38χρονου και σε έρευνα που διενεργήθηκε εντοπίστηκαν διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία καθώς 62 μεταχειρισμένα ρολόγια, δύο κινητά τηλέφωνα και δύο τηλεσκόπια, για τα οποία δεν ήταν σε θέση να δώσει ικανοποιητικές εξηγήσεις.

Ο 38χρονος συνελήφθη για αυτόφωρο αδίκημα και σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του, στην παρουσία της 36χρονης συμβίας του, εντοπίστηκαν έντεκα ζωγραφικοί πίνακες, τρεις βιντεοπροβολείς, αριθμός κοσμημάτων, αριθμός ρολογιών χειρός και διάφορα άλλα αντικείμενα, για τα οποία δεν δόθηκαν ικανοποιητικές εξηγήσεις.

Από περαιτέρω εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι, μέρος της περιουσίας είναι προϊόν τεσσάρων υποθέσεων διαρρήξεων και κλοπών που διαπράχθηκαν στη Λεμεσό μεταξύ των ημερομηνιών 19 Ιουνίου 2013 και 4 Φεβρουαρίου 2014.

Οι δυο συνελήφθηκαν και οδηγήθηκαν στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού, το οποίο ενέκρινε το αίτημα των αστυνομικών αρχών για κράτηση των υπόπτων για 8 μέρες.

Οι έρευνες τις Αστυνομίας συνεχίζονται, ενώ δεν αποκλείεται να γίνει σύνδεση και άλλων τεκμηρίων με διαρρήξεις και κλοπές που σημειώθηκαν τον τελευταίο καιρό στη Λεμεσό.

Keywords
Τυχαία Θέματα