Οι Οικολόγοι καλούν τον Πρόεδρο να βρει τρόπο συνεννόησης με διαφωνούντες

14:22 9/2/2014 - Πηγή: OnlyCY

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη καλεί το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών αντί να προσπαθεί να διαψεύσει τις ανησυχίες των διαφωνούντων στο Κυπριακό, να βρει τρόπο να συνεννοηθεί μαζί τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κινήματος σε δημοσιογραφική διάσκεψη, σήμερα, η Εκπρόσωπος Τύπου Ελένη Χρυσοστόμου ανέφερε ότι «μας δημιουργεί ιδιαίτερη εντύπωση η ένταση της επίκλησης της ενότητας που περιλαμβάνουν οι δηλώσεις κυβερνητικών επισήμων μετά την απόφαση του Προέδρου Αναστασιάδη να αρχίσει συνομιλίες με τον Έρογλου χωρίς επαρκή προετοιμασία και λειτουργικό

πλαίσιο».

Είναι πολύ περίεργο, πρόσθεσε, «αυτοί που ανατίναξαν στον αέρα την ενότητα, τώρα να την επικαλούνται».

«Καλούν μάλιστα όσους διαφωνούν με τις ενέργειες τους να σεβαστούν την ανάγκη ενότητας», είπε, προσθέτοντας ότι «εμείς έχουμε την άποψη ότι είναι ο ίδιος ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και οι συνεργάτες του που ανατίναξαν την ενότητα».

Η κ. Χρυσοστόμου προχώρησε με μια απλή, όπως ανέφερε, καταγραφή των γεγονότων, λέγοντας ότι «η πρόταση για το κοινό ανακοινωθέν στις 18 Δεκεμβρίου κατατέθηκε παρά την αντίθετη άποψη της ηγεσίας των κομμάτων. “Αναλαμβάνω την ευθύνη” είπε ο Πρόεδρος».

Το κοινό ανακοινωθέν, πρόσθεσε, «έγινε αποδεκτό πριν καν ενημερωθεί το Συμβούλιο Αρχηγών και πριν συνεδριάσει το Εθνικό Συμβούλιο». Το Συμβούλιο Αρχηγών της περασμένης Πέμπτης, είπε, «συνήλθε για να ενημερωθεί για τετελεσμένα γεγονότα».

Σύμφωνα με την Εκπρόσωπο Τύπου των Οικολόγων «καθυστερεί αδικαιολόγητα η απόφαση για λήψη αποφασιστικών οικονομικών και νομικών μέτρων για αποτροπή της ροής προσφυγών των Ελληνοκυπρίων στην Τουρκική επιτροπή περιουσιών». Παράλληλα, ανέφερε, «Υπουργοί της κυβέρνησης διαλαλούν ότι “δεν υπάρχουν λεφτά” ή “το θέμα των περιουσιών θα λυθεί με την λύση του Κυπριακού”».

Άσκησε επίσης κριτική γιατί, όπως είπε, «καθυστερεί με αστείες δικαιολογίες η υλοποίηση της απόφασης του Εθνικού Συμβουλίου για ίδρυση Συμβουλίου Γεωπολιτικής Στρατηγικής, παρά τις επανειλημμένες δεσμεύσεις».

«Δυστυχώς οι διαπραγματεύσεις αρχίζουν με διαλυμένο το εσωτερικό μέτωπο και με διαφαινόμενο τον καταστροφικό διχασμό», ανέφερε η κ. Χρυσοστόμου, προσθέτοντας ότι «οι ευθύνες του Προέδρου είναι μεγάλες και οφείλει να τις αντιμετωπίσει».

«Πρέπει αντί να προσπαθεί να διαψεύσει τις ανησυχίες των διαφωνούντων να βρει τρόπο να συνεννοηθεί μαζί τους», είπε τέλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα