Σοβαρές αρνητικές επιδράσεις έχει η δυσκοιλιότητα στη ζωή των ασθενών

07:53 13/5/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η Δυσκοιλιότητα δεν είναι ένα ασήμαντο θέμα που μπορεί να αγνοηθεί» ήταν το μήνυμα της 10ης Μαΐου 2013, Ημέρα για την Ευαισθητοποίηση του κοινού για την Δυσκοιλιότητα, που καθιερώθηκε το 2007 από το Ελληνικό Ίδρυμα Γαστρεντερολογίας και Διατροφής (ΕΛΙΓΑΣΤ).

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής, η κακή διατροφή, το άγχος και η παντελής έλλειψη σωματικής δραστηριότητας έχουν κάνει τη δυσκοιλιότητα το πιο συχνό και ενοχλητικό πρόβλημα του πεπτικού συστήματος, το οποίο επηρεάζει

την ποιότητα ζωής των πασχόντων και μπορεί να έχει σηµαντικές επιπλοκές.

Σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες, η δυσκοιλιότητα έχει σημαντικές επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής των πασχόντων, αφού οι περισσότεροι από τους πάσχοντες (>70%) έχουν διάφορα συμπτώματα, όπως κοιλιακό πόνο, φούσκωμα, ανορεξία, κακή διάθεση, νευρικότητα κλπ. Επιπρόσθετα, άτομα που πάσχουν από δυσκοιλιότητα ίσως έχουν και άλλα σωματικά συμπτώματα, τα οποία μπορεί να οδηγήσουν σε διαστρεβλωμένη εικόνα για τον εαυτό τους και την εμφάνισή τους. Έτσι, σε μερικούς πάσχοντες μπορεί να αναπτυχθεί ακόμη και αντιδραστική μελαγχολία, που είναι μία μορφή κατάθλιψης.

Οι ομάδες πληθυσμού που υποφέρουν από…

Διαβάστε περισσότερα…

Keywords
Τυχαία Θέματα