Το κεντροδεξιό GERB προηγείται μετά τις εκλογές στη Βουλγαρία

07:24 13/5/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το κεντροδεξιό κόμμα GERB προηγείται στις εκλογές στην Βουλγαρία που διεξήχθηκαν την Κυριακή σύμφωνα με τα πρώτα exit polls.

To GERB συγκεντρώνει περίπου 31% και 97 από τις 240 έδρες του κοινοβουλίου, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις των εταιριών Alpha

Research και Sova Harris. Οι Σοσιαλιστές συγκεντρώνουν 25 ως 27% και 85 έδρες.

“Το GERB μπορεί να κέρδισε τις εκλογές αλλά έχασε για πάντα την εξουσία. Από σήμερα (σσ. Κυριακή) η Βουλγαρία έγινε και πάλι ελεύθερη χώρα”.

Με αυτόν τον τρόπο ανέλυσε το προγνωστικό εκλογικό αποτέλεσμα ο διευθύνων σύμβουλος του έγκυρου οργανισμού BBSS”Gallup” Αντρέι Ράιτσεφ, επικαλούμενος την άρνηση των πολιτικών δυνάμεων που μπαίνουν σίγουρα στη νέα Βουλή να έχουν οποιαδήποτε πολιτική συνεργασία με το μέχρι πρόσφατα κυβερνών κόμμα.

Οι δυσκολίες του νικητή, ο οποίος είναι ταυτόχρονα και “ο μεγάλος χαμένος των εκλογών”, θα γίνονται όλο και πιο αισθητές όσο θα βγαίνουν στο φως τα αποτελέσματα από τις έρευνες της εισαγγελίας για πιθανές παρανομίες υψηλά ιστάμενων στελεχών του GERB, δήλωσε η βουλευτής των Σοσιαλιστών Μάγια Μανόλοβα στο κανάλι BTV.

Το ΒΣΚ θα συζητήσει με όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα την πρόταση των Σοσιαλιστών για σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας με πρόεδρο τον κ. Πλάμεν Ορεσάρσκι – πρώην υπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση συνασπισμού του Σεργκέι Στανίσεφ(2005-2009).

Αυτό επιβεβαίωσαν στις πρώτες δηλώσεις τα ηγετικά στελέχη των Σοσιαλιστών, τα οποία απέκλεισαν κατηγορηματικά το ενδεχόμενο οποιασδήποτε συνεργασίας με το GERB.

Keywords
Τυχαία Θέματα