ΣΕΛΚ: Θετική ανταπόκριση Τρόικας για διατήρηση του εταιρικού φορολογικού συντελεστή

14:22 6/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Σε δηλώσεις, ύστερα από τη συνάντηση διάρκειας 90 λεπτών, που έγινε στο Υπουργείο Οικονομικών, ο αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΛΚ Μάριος Σκανδάλης είπε ότι ο Σύνδεσμος ενημέρωσε την Τρόικα για τους κύριους άξονες των διαφόρων μέτρων που πρέπει να ληφθούν για την εξυγίανση και ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας και εξήγησε ότι κύριος στόχος θα πρέπει να είναι η προστασία, στήριξη και περαιτέρω ενδυνάμωση του τομέα χρηματοοικονομικών υπηρεσιών ο οποίος συμβάλει στο 45% του Ακαθάριστου Εγχώριου

Προϊόν (ΑΕΠ) της Κύπρου.

“Η Κύπρος σήμερα θεωρείται ένα από τα πιο αξιόπιστα σταθερά κέντρα παροχής επιχειρηματικών υπηρεσιών και αυτό δεν είναι τυχαίο και πρέπει να το προστατέψουμε ως κόρη οφθαλμού”, είπε ο κ. Σκανδάλης.

Οι εκπρόσωποι της Τρόικας, συνέχισε, “φάνηκαν πολύ γνώστες των θεμάτων και μάλιστα ήθελαν περαιτέρω επεξήγηση των μέτρων των οποίων εισηγηθήκαμε και αυτό έδειξε ότι είναι έτοιμοι να βοηθήσουν”, πρόσθεσε.

Σε σχέση με το ύψος του εταιρικού φορολογικού συντελεστή, ο Αντιπρόεδρος του ΣΕΛΚ είπε ότι το θέμα αυτό συζητήθηκε πρώτο από όλα τα άλλα θέματα και “ζητήσαμε ότι το όλο φορολογικό πλαίσιο θα πρέπει να το προστατέψουμε ως κόρη οφθαλμού”.

“Το γεγονός ότι η Κύπρος σήμερα κατέχει αυτή τη θέση που κατέχει και θεωρείται ως ένα από τα πιο σημαντικά χρηματοοικονομικά κέντρα υπηρεσιών στη Νοτιανατολική Ευρώπη”, οφείλεται σε αυτό το φορολογικό πλαίσιο που έχουμε σε ισχύ, πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν διαπίστωσε θετική ανταπόκριση στο αίτημα αυτό του ΣΕΛΚ, ο κ. Σκανδάλης απάντησε καταφατικά.

Ανέφερε επίσης ότι στους εκπροσώπους της Τρόικας παρουσίασαν τα μέτρα που κατέθεσαν παλαιότερα στον Υπουργό Οικονομικών καθώς “και μια σειρά νέων μέτρων τα οποία στάλθηκαν σήμερα στο Υπουργείο Οικονομικών και στο Υπουργείο Εμπορίου”, τα οποία ο ΣΕΛΚ τα έχει συγγράψει μαζί με τον CIPA, τον δικηγορικό σύλλογο και τον σύνδεσμο εμπορικών τραπεζών.

Ο κ. Σκανδάλης είπε ότι τα μέτρα του ΣΕΛΚ εμπεριέχονται σε τέσσερις κύριους τομείς και αφορούν μέτρα για την εξυγίανση του δημόσιου τομέα και διαρθρωτικές αλλαγές της οικονομίας καθώς και φορολογικά μέτρα, τα οποία δεν αφορούν, όπως είπε, επιπρόσθετες φορολογίες, αλλά μέτρα ελάφρυνσης φορολογιών, με στόχο την προσέλκυση ξένων και ντόπιων επενδυτών.

“Ευελπιστούμε ότι θα γίνουν δεκτά τα μέτρα που εισηγηθήκαμε και να επανέλθει σύντομα η οικονομία μας σε πορεία ανάκαμψης, κατέληξε ο κ. Σκανδάλης.

Keywords
Τυχαία Θέματα