Σειρά συναντήσεων Υπουργού Γεωργίας με διευθυντικές ομάδες του Υπουργείου

20:33 21/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Σειρά συναντήσεων με διευθυντικές ομάδες του υπουργείου του, είχε σήμερα ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Σοφοκλής Αλετράρης.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, κατά τη συνάντηση με τη διευθυντική ομάδα του Τμήματος Γεωργίας ο κ. Αλετράρης συζήτησε το θέμα του προϋπολογισμού του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013. Ενημερώθηκε επίσης σχετικά με τον σχεδιασμό του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020. Η διευθυντική ομάδα ανέφερε ότι η Διαχειριστική Αρχή του Προγράμματος προγραμματίζει σύντομα την προκήρυξη σχετικών προσφορών για την αξιολόγηση του Προγράμματος και αναμένεται ότι εντός του Μαρτίου 2013 θα παρουσιάσει το πρώτο προσχέδιο του νέου Προγράμματος.

Έγινε, επίσης, αναφορά στο θέμα των ενισχύσεων από εθνικούς πόρους στον τομέα της κτηνοτροφίας καθώς και στο θέμα της προετοιμασίας πρότασης προς το Υπουργικό Συμβούλιο για καταβολή των εκταρικών ενισχύσεων.

Η διευθυντική ομάδα του Τμήματος αναφέρθηκε στην πρόοδο των διαδικασιών για καταβολή οικονομικής βοήθειας στους γεωργοκτηνοτρόφους που πλήγηκαν από τις ζημιές ένεκα της έκρηξης στη Ναυτική Βάση στο Μαρί τον Ιούλιο του 2011 και ενημέρωσε τον Υπουργό ότι αναμένονται πολύ σύντομα τα τελικά σχόλια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επί της σχετικής απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου ώστε να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία καταβολής του ποσού στους δικαιούχους.

Σε σχέση με αιτήματα για εξαγωγές βρώσιμης πατάτας σε τρίτες χώρες που θέτουν ως προϋπόθεση την απαλλαγή των πατατών από κυστογόνους νηματώδεις, αναφέρθηκε ότι το Τμήμα Γεωργίας ζήτησε από την αρμόδια Αρχή της Ρωσικής Ομοσπονδίας να δοθούν επίσημα οι φυτοϋγειονομικές της απαιτήσεις αναφορικά με τις βρώσιμες πατάτες ώστε να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για τη δυνατότητα ανάπτυξης της εξαγωγής κυπριακών πατατών στη Ρωσία.

Ο κ. Αλετράρης συναντήθηκε επίσης με τη Διευθυντική Ομάδα του Τμήματος Δασών, όπου ανταλλάγησαν απόψεις για εξεύρεση τρόπων ώστε να εφαρμόζεται η νομοθεσία για τη χρήση δασικής γης και να απαιτηθεί η είσπραξη των τελών εφόσον σε κάποιες περιπτώσεις εκκρεμούν οφειλές προς το κράτος για τα έτη από το 2009 έως το 2011 και τώρα προστίθενται και οι οφειλές για το 2012.

Επίσης, τέθηκε το θέμα της υπερβόσκησης στα δάση Ακάμα και Ραντί, το οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα εφόσον η επίλυσή του επιβάλλεται και από το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Εδωσε οδηγίες όπως το Τμήμα Δασών προχωρήσει σε διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για να εξευρεθεί λύση του προβλήματος ώστε να περιοριστούν οι επιπτώσεις στο φυσικό περιβάλλον των κρατικών δασών από την υπερβόσκηση.

Εγινε επίσης αναφορά στις διαδικασίες ένταξης του Δασικού Κολλεγίου στο ΤΕ.ΠΑ.Κ., με την ένταξη στο νέο Τμήμα Φυσικών Πόρων των κατευθύνσεων της Δασολογίας και της Υδροβιολογίας.

Τέλος, ο κ. Αλετράρης είχε συνάντηση με τη διευθυντική ομάδα της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας κατά την οποία έγινε ενημέρωση για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Υπηρεσία λόγω υποστελέχωσής της.

Σε σχέση με τα μετεωρο

Keywords
Τυχαία Θέματα