Σαρρής: Η Λαϊκή μπορεί να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις

20:23 21/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Την πεποίθησή του ότι η Λαϊκή Τράπεζα μπορεί να διαχειριστεί με επιτυχία τις σημερινές προκλήσεις, κτίζοντας πάνω στις επιτυχίες της μακρόχρονης ιστορίας της και μαθαίνοντας από τα λάθη της, εξέφρασε ο Πρόεδρος του ΔΣ της Λαϊκής Τράπεζας Μιχάλης Σαρρής, υπογραμμίζοντας ότι στόχος είναι η επανάκτηση της εμπιστοσύνης των μετόχων.

Σε ομιλία του κατά την Ετήσια

Γενική Συνέλευση των μετόχων, ο κ. Σαρρής διαβεβαίωσε ότι “αναγνωρίζουμε πλήρως τη μεγάλη ευθύνη και την πρόκληση, να ηγηθούμε αυτής της ιδιαίτερα κρίσιμης πορείας προσαρμογής της Τράπεζας στα νέα δεδομένα που επιβάλλουν οι σημερινές δύσκολες οικονομικές συνθήκες στην Ελλάδα, την Κύπρο αλλά και την υπόλοιπη Ευρώπη”.

“Πιστεύω ειλικρινά ότι η Λαϊκή Τράπεζα μπορεί να διαχειριστεί με επιτυχία τις σημερινές προκλήσεις, κτίζοντας πάνω στις επιτυχίες της μακρόχρονης ιστορίας της και μαθαίνοντας από τα λάθη της δικαιούται να προσβλέπει με αισιοδοξία το μέλλον”, είπε, σημειώνοντας ότι οι ζημιές ρεκόρ που κατέγραψε ο όμιλος “επηρεάστηκαν καθοριστικά από τις αποφάσεις για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, σε συνδυασμό με την αυταπόδεικτα λανθασμένη επενδυτική πολιτική που ακολουθήθηκε κατά τα προηγούμενα χρόνια”.

Τόνισε πως ο Ομιλος επανατοποθετείται στρατηγικά, με την έδρα του στην Κύπρο να αποτελεί την πλατφόρμα ανάπτυξης. “Στοχεύουμε σε σταθερά αποτελέσματα από τους κύριους επιχειρηματικούς τομείς, εστίαση στη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών, αλλά και ανάπτυξη με βάση το ιδιαίτερα επιτυχημένο μοντέλο δραστηριοποίησης του Ομίλου στη διεθνή τραπεζική και τις διεθνείς δραστηριότητες”, συμπλήρωσε.

Ο κ. Σαρρής ανέφερε ότι το αποτέλεσμα των εκλογών στις 17 Ιουνίου στην Ελλάδα διανοίγει μια προοπτική για την υλοποίηση προγράμματος που μπορεί να οδηγήσει σε σταδιακή ανάκαμψη και ανάπτυξη.

Ανέφερε ότι “αυτές τις μέρες, προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε όσο το δυνατό καλύτερα αυτές τις διαφαινόμενες θετικές προοπτικές, εντείνοντας τις προσπάθειές μας για την εξεύρεση στρατηγικών και θεσμικών επενδυτών από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Ρωσία, την Κίνα και χώρες της Μέσης Ανατολής που επιθυμούν να συμμετέχουν στην αύξηση του μετοχικού μας κεφαλαίου”, προσθέτοντας ότι παρά την όποια αβεβαιότητα για την έκβαση αυτών των προσπαθειών, η πρόσφατη απόφαση για την αναδοχή της έκδοσης των δικαιωμάτων προτίμησης της Λαϊκής Τράπεζας από την Κυπριακή Δημοκρατία είναι ιδιαίτερα υποβοηθητική για την επιτυχία της έκδοσης και θωρακίζει το μέλλον της Τράπεζας.

Εξάλλου, απαντώντας σε ερωτήσεις των μετόχων, ο κ. Σαρρής ανέφερε ότι “ο στόχος της ανάκτησης της εμπιστοσύνης είναι αυτό που μας διακατέχει και αναγνώρισε ότι μέσα από αυτή την οικονομική κρίση, οι μέτοχοι κυρίως έχουν πάθει μια μεγάλη ζημιά και αυτό δικαιολογεί η αγανάκτηση και το θυμό”.

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του ανέφερε ότι ο διαχωρισμός των δραστηριοτήτων στην Ελλάδα θα επιτρέψει να επικεντρωθούν στα κυπριακά δεδομένα.

Αν ξεκαθαρίσει ο διαχωρισμός των δραστηριοτήτων στην Ελλάδα, είπε, “πιστεύω ότι θα υπά

Keywords
Τυχαία Θέματα