Με επιτυχία προχωρούν οι διαδικασίες για νέο σύνταγμα στην Τουρκία, λέει το ΣτΕ

20:23 21/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

H εισηγήτρια της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Τουρκία Josette Durrieu δήλωσε ότι διεξάγονται με επτυχία οι διάφορες διαδικασίες στην Αγκυρα σε σχέση με την αλλαγή του συντάγματος.

Μιλώντας σε διάσκεψη Τύπου στην Αγκυρα, η κ. Durrieu ανέφερε ότι την αφήνει ικανοποιημένη η μεθοδολογία που ακολουθείται και ότι η επιτροπή που έχει συσταθεί για το θέμα εκφράζει την θέλησή της να καταλήξει σε ομόφωνες

αποφάσεις και να εργαστεί σε πνεύμα αρμονίας.

Παραδέχτηκε πάντως ότι πρόκειται για δύσκολη διαδικασία η οποία όμως θα φέρει μεγάλες αλλαγές τις οποίες και αναμένει το Συμβούλιο.

Κάνοντας αναφορά σε επισημάνσεις έκθεσης της ΚΣΣΕ το 2004, η Γαλλίδα εισηγήτρια είπε ότι από τότε έχουν επιτευχθεί πολλά όπως για παράδειγμα η θεσμοθέτηση του επιτρόπου Διοίκησης. Σημείωσε όμως ότι απαιτείται εκσυγχρονισμός σε θέματα που αφορούν τον εκλογικό νόμο, σε θέματα γλώσσας, μειονοτήτων και αναθεώρησης του νομοθετικού συστήματος.

Για την ελευθερία του Τύπου , αναφέρθηκε με όχι κολακευτικά λόγια στις συλλήψεις και φυλακίσεις δημοσιογράφων , στρατιωτικών και φοιτητών , σημειώνοντας ότι οι δημοσιογράφοι δεν πρέπει να συλλαμβάνονται γιατί επιτελούν το καθήκον της διερεύνησης των ειδήσεων.

Αναφορικά με το νόμο για τις αμβλώσεις είπε ότι σίγουρα η πράξη της έκτρωσης είναι ένα τραγικό γεγονός για μια γυναίκα, ωστόσο η γυναίκα αυτή πρέπει να έχει αυτό το δικαίωμα και εξέφρασε την ελπίδα οι γυναίκες στην Τουρκία να μην απολέσουν αυτό το δικαίωμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα