Σε χαμηλό τριετίας η εμπιστοσύνη των Ιαπώνων βιομηχάνων στην οικονομία

10:54 14/12/2012 - Πηγή: OnlyCY

Σε χαμηλό τριών ετών υποχώρησε τους τελευταίους τρεις μήνες του 2012, η εμπιστοσύνη των Ιαπώνων βιομηχάνων, έδειξε έρευνα της Τράπεζας της Ιαπωνίας (BoJ) που δημοσιοποιήθηκε την Παρασκευή, ενισχύοντας τις ανησυχίες σε σχέση με την ήδη αδύναμη ιαπωνική οικονομία.

Η τριμηνιαία έρευνα της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας έρχεται λίγες μόλις μέρες μετά την ανακοίνωση των επίσημων οικονομικών στοιχείων που έδειξαν ότι

η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη συρρικνώθηκε την περίοδο Ιουλίου -Σεπτεμβρίου, λόγω της αδύναμης προοπτικής της παγκόσμιας οικονομίας, του ισχυρού γιεν και της αντιπαράθεσης με την Κίνα.

Έρχεται, επίσης, δύο ημέρες πριν από τη διεξαγωγή των εθνικών εκλογών της ερχόμενης Κυριακής κατά τις οποίες αναμένεται ο νυν Πρωθυπουργός Yoshihiko Noda να ηττηθεί από τον Shinzo Abe, ο οποίος έχει δεσμευτεί να ασκήσει πίεση για μια πιο χαλαρή νομισματική πολιτική.

Η εμπιστοσύνη στην οικονομία των μεγάλων βιομηχάνων, συμπεριλαμβανομένων των αυτοκινητοβιομηχανιών και των εταιρειών τεχνολογίας, βυθίστηκε στο -12 από -3 το τρίτο τρίμηνο. Οι οικονομολόγοι ανέμεναν να διαμορφωθεί στο -10.

Η έρευνα που έγινε σε πέρα από 10.000 επιχειρήσεις καταδεικνύει το ποσοστό των εταιρειών που εκτιμούν ότι οι επιχειρηματικές συνθήκες είναι καλές, μείον αυτών που λένε ότι είναι άσχημες και αποτελεί βασικό στοιχείο το οποίο χρησιμοποιείται από την Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας για τη διαμόρφωση της νομισματικής της πολιτικής.

Επίσης, την Παρασκευή, αναθεωρημένα επίσημα στοιχεία έδειξαν ότι η παραγωγή στα ιαπωνικά εργοστάσια αυξήθηκε 1,6% τον Οκτώβριο, που είναι ελαφρώς κάτω από τα προκαταρτικά στοιχεία για αύξηση 1,8%.

Keywords
Τυχαία Θέματα