Σε ανανεώσεις Γραμματίων ύψους €820 εκ. προχωρεί το ΥΠΟΙΚ

19:02 7/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Σε ανανεώσεις Γραμματίων Δημοσίου συνολικού ύψους €820 εκατομμύριων σε πέντε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και τέσσερις θεσμικούς επενδυτές, θα προχωρήσει το Υπουργείο Οικονομικών μέχρι τις 13 Νοεμβρίου.

Αυτό αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση το ΥΠΟΙΚ με αφορμή δημοσιεύματα στον ξένο Τύπο αναφορικά με την υφιστάμενη χρηματοδότηση της Κύπρου.

“Κατά τις 7 Νοεμβρίου 2012 εκκρεμούν

8 Γραμμάτια Δημοσίου, ενώ έχει συμφωνηθεί και η 9η έκδοση Γραμματίων Δημοσίου στις 23 Νοεμβρίου 2012 με επιπλέον επενδυτή, ώστε το συνολικό ποσό που έχει εκδοθεί ή συμφωνηθεί να ανέρχεται στα €820 εκ. Δομικά οι αγοραστές των Γραμματίων είναι 5 χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και 4 θεσμικοί επενδυτές, ενώ η κάθε έκδοση των τίτλων αυτών περιλαμβάνει ένα ή περισσότερους επενδυτές”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σε σχέση με τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, το ΥΠΟΙΚ σημειώνει ότι αυτά δραστηριοποιούνται στην Κύπρο και εποπτεύονται από την Κεντρική Τράπεζα Κύπρου.

“Συνεπώς οποιεσδήποτε αναφορές σε συγκεκριμένους επενδυτές μόνο, εκτός από αποσπασματικές και ημιτελείς συχνά αποδεικνύονται ξεπερασμένες, καθώς με τη λήξη και ταυτόχρονη ανανέωση των Γραμματίων, οι επενδυτές δύνανται να αλλάξουν ή να αυξομειώσουν το ποσό αγοράς τους”, αναφέρει το ΥΠΟΙΚ.

Καταλήγοντας, το Υπουργείο σημειώνει πως “θα συνεχίσει τις προσπάθειες για χρηματοδότηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, σεβόμενο το εχέμυθο των συναλλαγών”.

Πηγές του ΥΠΟΙΚ απορρίπτουν τους ισχυρισμούς ότι δήθεν η Κυπριακή Δημοκρατία βασίζει την εξασφάλιση της αναχρηματοδότησής της από ένα και μόνο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα