«Eφημερίδα των Συντακτών»: Δεν λογοκρίναμε τον κ. Τσίπρα

Tην δική του απάντηση στα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας περί λογοκριμένης συνέντευξης του Αλέξη Τσίπρα στην «Εφημερίδα των Συντακτών»,έδωσε πριν από λίγο μιλώντας στο nocomments ο δημοσιογράφος Φώτης Παπούλιας που πήρε την συνέντευξη από τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβαστε τι είπε:

Ζητήσαμε μια συνέντευξη από τον κ. Τσίπρα.

Η συμφωνία ήταν να στείλουμε τις ερωτήσεις και να λάβουμε τις απαντήσεις για να προλάβουμε το καθημερινό φύλλο. Η συνέντευξη είθισται σε μια εφημερίδα να καταλαμβάνει χώρο γύρω στις 1300 λέξεις. Πήραμε μια συνέντευξη με απαντήσεις περίπου στις 1600-1800 λέξεις. Έπρεπε να κάνω μια επιλογή. Και προσπάθησα να κάνω μια επιλογή δημοσιογραφική. Δεν είχαμε κανένα σκοπό ούτε να λογοκρίνουμε, ούτε να προστατεπυσουμε, ούτε να «χαλάσουμε» ή να «φτιάξουμε» το image του κ. Τσίπρα.

Ο σάλος ξέσπασε όταν έγινε γνωστό ότι η συνέντευξη που δημοσιεύθηκε σήμερα στην «Εφημερίδα των Συντακτών» δεν περιείχε όλα τα αποσπάσματα που είχε «μοιράσει» ο ΣΥΡΙΖΑ στο ΑΠΕ.

Διαβάστε εδώ την συνέντευξη όπως την έστειλε το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στο nocomments

1/ Κύριε Πρόεδρε, σήμερα και χθες όλη η Ελλάδα βρίσκεται στους δρόμους, αντιδρώντας στο νέο πακέτο…

Η κοινωνία προσπαθεί να υπερασπιστεί τον εαυτό της, την συνοχή της και το μέλλον της, απέναντι σε ένα οικονομικό καθεστώς που της επιβάλλεται με τη βία. Η πολιτική των Μνημονίων είναι ολοκληρωτικά καταστροφική, εξωφρενικά παράλογη και πλήρως αποτυχημένη. Το ομολογούν πια ακόμα και οι ίδιοι που προσπαθούν να την υλοποιήσουν. Ας μην γελιόμαστε. Τα Μνημόνια δεν μπορούν πλέον να γίνουν αποδεκτά ούτε με τους πιο σκληρούς εκβιασμούς.

1α/ Όμως το μνημόνιο ψηφίστηκε από την τρικομματική κυβέρνηση, αν έρθετε στην εξουσία τι θα καταργήσετε;

Το μνημόνιο θα καταργήσουμε, θέλει κι ερώτημα;. Τα Μνημόνια τρώνε τις κυβερνήσεις τους. Ακόμα και ψηφισμένο από μια προβληματική πλειοψηφία, αναντίστοιχη με την βούληση της κοινωνίας, δε θα μπορέσει να υλοποιηθεί. Η κυβέρνηση Σαμαρά δε μπορεί να πάει πολύ μακριά. Σύντομα θα υποχωρήσει από τη λαϊκή οργή. Κάποιοι θα προσπαθήσουν ίσως να φέρουν στη θέση της κάποιο μεταβατικό σχήμα με τεχνοκράτες, μέχρι να υλοποιηθεί η ένωση σε σάρκα μία του μνημονιακού μπλοκ, αλλά όλα αυτά θα αποδειχτούν απονενοημένα διαβήματα ενός σάπιου πολιτικού καθεστώτος που καταρρέει. Η έφοδος του λαϊκού παράγοντα στο προσκήνιο δε θα μπορέσει να ανατραπεί. Θα καθορίσει τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και θα σηματοδοτήσει αλλαγή πορείας στην Ευρώπη.

2/ Έφτασε η ώρα να ζητήσετε εκλογές ή θα επιμείνετε στη θεωρία του «ώριμου φρούτου»  για την οποία σας ασκείται κριτική και από μερίδα συντρόφων σας;

Οι εκλογές είναι μονόδρομος. Ο άλλος δρόμος είναι η κατάργηση της δημοκρατίας. Η Συνταγματική εκτροπή. Η μετατροπή της Ελλάδας σε αποικία χρέους εντός της ευρωζώνης. Δε θα το επιτρέψουμε. Ο λαός θα επιβάλει τη κυριαρχία του. Θα προστατέψει τη δημοκρατία. Αλλιώς η χώρα θα βρεθεί σε μια ατελείωτη έρημο για δεκαετίες

3/ Εννοείτε ότι έχουμε μπει

Keywords
Τυχαία Θέματα