Σχέδιο επτά σημείων για τις ΚΑ υπέβαλε η Α. Παπαδοπούλου

16:22 19/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Σχέδιο επτά σημείων για αντιμετώπιση της κατάστασης στην οποία περιήλθε η εταιρεία των Κυπριακών Αερογραμμών υπέβαλε προς το Υπουργείο Οικονομικών η Ευρωβουλευτής (ΔΗΚΟ, Σ&Δ) Αντιγόνη Παπαδοπούλου.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ευρωβουλευτού, η κ. Παπαδοπούλου εισηγείται να διοριστεί άμεσα νέο Διοικητικό Συμβούλιο, έτσι ώστε να τερματιστεί η εκκρεμότητα η οποία υπάρχει που αφορά τους

λογαριασμούς της Εταιρείας που δεν έχουν ακόμη υπογραφεί από τα απερχόμενα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Εισηγείται επίσης ότι υπό τις περιστάσεις, ίσως ο Υπουργός Οικονομικών θα πρέπει να υπογράψει τους εκκρεμείς λογαριασμούς και να αναλάβει ο ίδιος την ευθύνη γιατί εκ των πραγμάτων ούτε τα απερχόμενα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου αλλά ούτε και τα διορισθέντα νέα μέλη, θα μπορούν να αναλάβουν μια τέτοια ευθύνη.

Η κ. Παπαδοπούλου αναφέρει ότι είναι απόλυτα αναγκαία η εξυγίανση και επιβάλλεται να οριστεί εξειδικευμένος οίκος, ο οποίος να αναλάβει την ευθύνη να την υλοποιήσει, σε συνεννόηση και με τους εργαζόμενους της Εταιρείας.

Προσθέτει ότι στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο θα πρέπει να εκπροσωπούνται και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, κάτι που θα βοηθήσει στη λήψη των σωστών αποφάσεων αλλά και στην υλοποίηση τους.

Εισηγείται επίσης να εφαρμοστεί άμεσα το σχέδιο για πλεονασμό και εξοικονομήσεις το οποίο αναφέρεται σε 247 άτομα.

Ζητά επίσης η ενημέρωση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και Προϋπολογισμού αναφορικά με την εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής ιδιωτών μετόχων στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας να γίνει από το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας, το αργότερο μέχρι το Σεπτέμβρη.

«Τυχόν εφαρμογή της πολιτικής των ‘ανοικτών ουρανών’ θα είναι ταφόπλακα για τις Κυπριακές Αερογραμμές, αφού θα ανοίξει ο ασκός του Αιόλου στον οξύ ανταγωνισμό, αίροντας τις όποιες ασφαλιστικές δικλείδες λειτουργούν σήμερα για προστασία του εθνικού αερομεταφορέα», αναφέρει τέλος η Ευρωβουλευτής.

Η κ. Παπαδοπούλου υπέβαλε το υπόμνημα των επτά σημείων, αφού πρώτα πραγματοποίησε διαδοχικές επαφές με τη Διεύθυνση της εταιρείας και τις συντεχνίες των εργαζομένων. Κατά τη διάρκεια των επαφών της, η Ευρωβουλευτής υποστήριξε πως η διαχρονική διαχείριση της βιωσιμότητας των Κυπριακών Αερογραμμών εμπεριέχει σωρεία λαθών και παραλείψεων και ότι επιβάλλονται άμεσα διορθωτικές ενέργειες για να τερματιστεί επιτέλους η εκκρεμότητα και η αβεβαιότητα που μαστίζει την ίδια την εταιρεία αλλά και την εθνική οικονομία και τους εργαζομένους.

Keywords
Τυχαία Θέματα