Ο δωρεάν λογαριασμός σε Twitter & Facebook κοστίζει 83.000 € στο κράτος!

Η δημιουργία λογαριασμών Twitter, Facebook, YouTube και άλλων μέσων κοινωνικής δικτύωσης κανονιά δεν κοστίζει τίποτε στους χρήστες ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Όμως, φαίνεται πως -αντιθέτως- είναι πανάκριβη για τους κρατικούς φορείς, αφού πάνω από 83.000 € πληρώνει η «Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας» σε ιδιώτες "εργολήπτες" για να της ανοίξουν τέτοιους λογαριασμούς.

Αυτόν

φαίνεται ότι βρήκαν τρόπο να μοιράσουν λεφτά σε κάποιους "ημετέρους" ή/& ότι υπάρχουν δημόσιοι υπάλληλοι που είναι τόσο άσχετοι με τους υπολογιστές, ώστε δεν ξέρουν να κάνουν αυτό που γίνεται ακόμα κι από 10χρονα παιδιά.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος θεώρησε το άνοιγμα λογαριασμών σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης ως έργο... υψηλής τεχνολογίας, που απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις.

Υπέγραψε, λοιπόν, σύμβαση ανάθεσης του "έργου", με συνολική δαπάνη 83.025 €.

Θα δοθούν -μεταξύ άλλων- 6.150 € για τη δημιουργία καναλιού του YouTube, 15.252 € για τη δημιουργία λογαριασμού στο Facebook και το ίδιο ποσό για το Twitter και το Google+.

Επίσης, περιλαμβάνονται 6.519 € για τη δημιουργία λογοτύπου και σλόγκαν, καθώς και 24.600 € για «τη δημιουργία και διαχείριση πλατφόρμας ψηφιακής σήμανσης, με πολυμεσικό περιεχόμενο».

Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το «Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης».

Ο περιφερειάρχης, κος Απ. Κατσιφάρας επιχείρησε με δηλώσεις του να δικαιολογήσει την απόφαση, υποστηρίζοντας ότι τα ποσά αφορούν το ετήσιο κόστος συντήρησης και διαχείρισης των λογαριασμών της «Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας» στα κοινωνικά δίκτυα.

Πηγή: sofokleousin

Keywords
Αναζητήσεις
το twitter ειναι δωρεαν
Τυχαία Θέματα