Ρ. Ερωτοκρίτου: Ο Χριστόφιας δεν δικαιούται να δεσμεύει την ε/κ πλευρά με τις εγκληματικές του ενέργειες

15:36 10/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κόμματος, Ρίκκος Ερωτοκρίτου, μιλώντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη, ήγειρε σοβαρά ερωτήματα που αφορούν τους χειρισμούς του κ. Χριστόφια στο κυπριακό.

«Εάν ο κ. Χριστόφιας δεν αντιλαμβάνεται ότι οι τρέχουσες εξελίξεις στο κυπριακό αποτελούν άσκηση πιέσεων στην Ελληνοκυπριακή πλευρά για να προβεί σε νέες υποχωρήσεις, για να δεχθεί κλείδωμα των προηγούμενων υποχωρήσεων και για να εγκλωβιστεί σε ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα, τότε εγείρονται διάφορα ζητήματα», είπε ο κ. Ερωτοκρίτου και συνέχισε:

«Ο

κ. Χριστόφιας είτε δεν διαθέτει την πολιτική ευθυκρισία να καταλάβει που οδηγούμαστε, είτε καταλαβαίνει και το αποκρύβει, είτε δεν διαφωνεί με αυτά που μεθοδεύονται. Όποιο από τα τρία ενδεχόμενα συμβαίνει, το συμπέρασμα είναι ότι δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε τον κ. Χριστόφια ως διαπραγματευτή», τόνισε ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου και πρόσθεσε:

«Η διαδικασία έχει αλλάξει επιφέροντας και αλλαγές στην ουσία του κυπριακού. Η επικείμενη τριμερής συνάντηση στη Νέα Υόρκη, θα αποτελέσει κομβικό σημείο της πορείας, που οδηγεί είτε σε τέλμα το οποίο θα βολεύει την Τουρκία, είτε σε νέες υποχωρήσεις και νέες δεσμεύσεις της Ελληνοκυπριακής πλευράς. Ο κ. Χριστόφιας δεν δικαιούται να δεσμεύσει τις επερχόμενες γενεές, επειδή δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις συνέπειες των συσσωρευμένων επί τέσσερα χρόνια εγκληματικών χειρισμών του στο κυπριακό», είπε ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κόμματος και κατέληξε:

«Ελπίζουμε, η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου να αποσκοπεί όχι σε μια μερική και ελλιπή ενημέρωση, αλλά στη διεξοδική συζήτηση της σημερινής κατάστασης και στη λήψη αποφάσεων για τις θέσεις και τη στρατηγική της πλευράς μας στην κρίσιμη συνάντηση του Green Tree».

Keywords
Τυχαία Θέματα