Fitch: Δεν θα υποβαθμίσουμε τη Γαλλία το 2012

13:56 10/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η Fitch δεν βλέπει υποβάθμιση της γαλλικής οικονομίας σε επίπεδα χαμηλότερα του AAA για φέτος, ενώ χώρες των οποίων η αξιολόγηση είναι υπό αναθεώρηση, όπως η Ιταλία και η Ισπανία, είναι πιθανόν να υποβαθμιστούν κατά μία ή δύο βαθμίδες.

Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής των αξιολογήσεων του οίκου κατά τη διάρκεια σχετικού event που διοργανώνει η Fitch για το πιστωτικό τοπίο στην Ευρώπη το 2012.

Εξάλλου,

στην ίδια εκδήλωση, από άλλους ομιλητές αναμένεται να τονιστεί ότι η Fitch έχει θέσει αρνητικό credit watch για το 26% των ευρωπαϊκών αξιολογήσεων.

Όπως επισημαίνουν κατά τις εργασίες της συνάντησης οι ομιλητές, το σχετικό ποσοστό είναι τόσο υψηλό λόγω των προβλημάτων χρέους που αντιμετωπίζει η περιφέρεια της ευρωζώνης.

Κατά τα λεγόμενα των αναλυτών του οίκου, οι χώρες της ευρωζώνης θα χρειαστεί να δανειστούν περίπου 2 τρισ. ευρώ εντός του 2012. Από αυτό το ποσό περισσότερο από το μισό είναι κρατικό χρέος, το οποίο αντιμετωπίζει τον κίνδυνο υποβαθμίσεων, λέει ο κ. David Ridley, γενικός διευθυντής και επικεφαλής του Fitch Sovereign Group.

Οι προοπτικές είναι αρνητικές για τράπεζες χωρών όπως η Ισπανία, η Ιταλία και η Πορτογαλία – αυτό δείχνει κυρίως τις αυξανόμενες ανησυχίες και τις επιπτώσεις στα χρηματοδοτικά κόστη, αλλά και στην ποιότητα ενεργητικού.

Keywords
Τυχαία Θέματα