ΠτΔ: Δεν πρόκειται να υπαναχωρήσουμε από το στόχο της απελευθέρωσης των κατεχομένων εδαφών

13:27 10/11/2013 - Πηγή: OnlyCY

Στόχος μας είναι η απελευθέρωση των κατεχομένων μας εδαφών, η επιστροφή στις πατρογονικές εστίες και η επικράτηση συνθηκών ασφάλειας, ευημερίας και δημοκρατίας σε όλη την Κύπρο και δεν πρόκειται να υπαναχωρήσουμε από αυτό το στόχο, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης σε χαιρετισμό που διάβασε ο Υπουργός Αμυνας στην ετήσια συνεστίαση του Συνδέσμου Γιαλουσιτών.
Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος,

δεν έχουμε το δικαίωμα να εγκαταλείψουμε τις αρχές και τα πιστεύω μας και δεν έχουμε το δικαίωμα και ούτε μπορούμε να παραγράψουμε την ιστορία μας.
«Θα αγωνιστούμε μέχρι την επικράτηση των δικαίων του λαού μας. Αυτό είναι το χρέος, αυτή είναι η αποστολή μας», συνέχισε.
Στο χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος έκανε επίσης εκτενή αναφορά στην Γιαλούσα και τη διαβίωσή των κατοίκων της πριν την εισβολή λέγοντας ότι είχε αναπτυγμένη κτηνοτροφία και γεωργία, τη μόνη τότε στην Κύπρο πρωτογενή βιομηχανία καπνού, αλιευτικό καταφύγιο, καλά εκπαιδευτήρια και οδική σύνδεση προς τα άλλα χωριά της περιοχής.
Μίλησε για τους θρησκευτικούς θησαυρούς της περιοχής, την ανάδειξη των Γιαλουσιτών στους τομείς της επιστήμης, της εκπαίδευσης και αλλού.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στους αγνοούμενους της Γιαλούσας, τους εγκλωβισμένους και αιχμαλώτους.

Keywords
Τυχαία Θέματα