Σε οδό «Βασίλη Κρόκου» μετονομάστηκε τμήμα δρόμου στη Λάρνακα

11:49 10/11/2013 - Πηγή: OnlyCY

Σε μια συγκινησιακή ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε το πρωί, η τελετή μετονομασίας δρόμου σε Οδό Βασίλη Κρόκου, εις μνήμη του αδικοχαμένου πυροσβέστη της ΕΜΑΚ που έπεσε εν ώρα καθήκοντος κατά τη φονική έκρηξη της 11ης Ιουλίου 2011, που σημειώθηκε στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί.

Η μετονομασία, η οποία έγινε με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού

Συμβουλίου Λάρνακας, έγινε από το τμήμα της Οδού Κυβέλης, που ξεκινά από την Οδό Ιωάννη Κακριδή. Τα αποκαλυπτήρια τέλεσε η τρίχρονη κόρη του πεσόντος, Δέσποινα Βασίλη Κρόκου.

Η τελετή άρχισε με τρισάγιο στη μνήμη των πεσόντων της φονικής έκρηξης από τον Μητροπολίτη Κιτίου Χρυσόστομο στην παρουσία του Δημάρχου Λάρνακας Ανδρέα Λουρουτζιάτη, του Υπαρχηγού της Αστυνομίας Ανδρέα Κυριάκου, του Αναπληρωτή Διευθυντή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μάρκου Τράγκολα, βουλευτών, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρνακας, συγγενών πεσόντων της 11ης Ιουλίου, μελών της ΕΜΑΚ, και πλήθους κόσμου.

Σε χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Λουρουτζιάτης ανέφερε ότι με βαθιά συγκίνηση αλλά και περηφάνια, παρευρισκόμαστε σήμερα «για να αποδώσουμε ελάχιστο φόρο τιμής σε ένα από τα 13 παλικάρια μας, οι οποίοι με ανδρεία, θάρρος και αυταπάρνηση ανταποκρινόμενοι στο καθήκον τους, έχασαν τη ζωή τους για να προστατέψουν και να σώσουν άλλες ζωές. Με τη θυσία τους έδωσαν πραγματικό νόημα σε λέξεις όπως αλτρουιστής, πατριώτης, άνθρωπος και ήρωας».

Ο κ. Λουρουτζιάτης εξήγησε ότι μετονομασία τμήματος της Οδού Κυβέλης σε οδό Βασίλη Κρόκου, «θα βρίσκεται εδώ για να διατηρεί τη μνήμη του, τη δική μας μνήμη ζωντανή αλλά και για να μας θυμίζει την αυτοθυσία του».

Απευθυνόμενος στην οικογένεια του Βασίλη Κρόκου, ο Δήμαρχος Λάρνακας εξέφρασε το θαυμασμό όλων «για τη δύναμη και το κουράγιο» της, είπε ότι «σίγουρα ο Βασίλης μαζί με τους άλλους 12 ήρωες, στεφανωμένοι, έχουν καταταγεί στην Ουράνια Βασιλεία και λαμπρύνουν και φωτίζουν τον ουρανό» και την κάλεσε να δεχθεί «την αγάπη και τον σεβασμό» όλων.

Στο δικό του χαιρετισμό ο Αναπληρωτής Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μάρκος Τράγκολας ανέφερε ότι «για μας η ΕΜΑΚ είναι η εκλεκτή ομάδα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και γι’ αυτό εκλεκτοί υπηρετούν στην ΕΜΑΚ. Ενας από αυτούς ήταν και ο Βασίλης Κρόκος, ο οποίος διακρινόταν ιδιαίτερα για το ήθος του, για την άριστη επίδοση και απόδοση του στη Σχολή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, πάντα πρώτος και τον διέκρινε ψηλό αίσθημα πειθαρχίας, σοβαρότητα και μαχητικότητα στις επιχειρήσεις».

Απευθυνόμενος προς το Δήμαρχο Λάρνακας, ο κ. Τράγκολας τόν κάλεσε να δεχθεί «τις ευχαριστίες όλων των μελών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την απόφαση τόσο του ιδίου όσο και του Δημοτικού Συμβουλίου να μετονομαστεί η Οδός Κυβέλης σε Οδό Βασίλη Κρόκου”. Είναι, είπε, “με τέτοιες ενέργειες που τιμούνται οι ήρωες της πατρίδας μας» και ευχήθηκε «το παράδειγμα του Δήμου Λάρνακας να ακολουθήσουν και άλλοι Δήμοι και Κοινότητες, αφού αυτό το χρειάζεται και η Πυροσβεστική Υπηρεσία όσο και οι οικογένειες των αδικοχαμένων μελών μας».

Ο πατέρας του αδικοχαμένου Βασίλη Κρόκου εξέφρασε «ένα μεγάλο ευχαριστώ» σε όλους τους παρισταμένους αφού όπως είπε με την παρουσία τους στην τελετή έχουν τιμήσει τον Βασίλη. Ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Δήμαρχο Λάρνακας και το Δημοτικό Συμβούλιο για την απόφαση τους να μετονομάσουν την Οδό Κυβέλης σε Οδό Βασίλη Κρόκου, αφού όπως είπε «είναι μια πράξη που τιμά τον Βασίλη μας αλλά πρωτίστως τιμά τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο».

Keywords
Τυχαία Θέματα