Προβλέπει διχοτόμηση σε 2-3 χρόνια ο Ντενκτάς

12:05 14/10/2011 - Πηγή: OnlyCY

Ως τετελεσμένα γεγονότα με πολιτικές σκοπιμότητες χαρακτήρισε ο Πρόεδρος του τ/κ Δημοκρατικού Κόμματος, Σερντάρ Ντενκτάς τις ενέργειες των Ε/κ για εξόρυξη του φυσικού αερίου, σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο.

Μιλώντας σε εκδήλωση με θέμα «Η Κύπρος από το χθες στο σήμερα», που πραγματοποιήθηκε στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, ο κ. Ντενκτάς είπε ότι στόχος των Ε/κ είναι να απομονώσουν την Τουρκία και να την καταστήσουν συνομιλητή μαζί της σε ακόμα ένα πρόβλημα πέραν του Κυπριακού. Η ε/κ πλευρά, πρόσθεσε,

ενεργεί με στρατηγική όσον αφορά στο θέμα των πετρελαίων ενώ παράλληλα κάνει διάφορες κινήσεις και υπογράφει συμφωνίες.

Αντίθετα, η Τουρκία δεν δίνει μεγάλη σημασία στο θέμα από το 2002, αλλά ούτε και επανέφερε τις ενστάσεις που είχε προβάλει τότε, σημείωσε. Ετσι, είπε ο κ. Ντενκτάς, οι Ε/κ βρίσκονται ένα βήμα πιο μπροστά από την τουρκική πλευρά.

Αναφερόμενος στην «συμφωνία» για οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας Τουρκίας – ψευδοκράτους, ο Τ/κ πολιτικός είπε ότι αυτή είναι μια απάντηση στις ενέργειες της ε/κ πλευράς. Μπορεί από πλευράς περιεχομένου, πρόσθεσε, να μην έχει κάτι το ιδιαίτερο, αλλά ο τόπος που υπογράφηκε, καθώς και το μήνυμα που έδωσε στην ε/κ πλευρά και στον κόσμο έχει μεγάλη σημασία. ”Το μήνυμα είναι ότι ο συνομιλητής μου στην Μεσόγειο σε αυτό το θέμα είναι η ΤΔΒΚ και οι Τ/κ. Το μήνυμα που δίνεται στην ε/κ πλευρά από την Τουρκία είναι: ‘μην ελπίζεις μάταια, δεν πρόκειται να συνομιλήσω μαζί σου’».

Αναφερόμενος στις εργασίες του τουρκικού σεισμογραφικού πλοίου Πιρί Ρεϊς, ο Σερντάρ Ντενκτάς είπε ότι είναι απόλυτα φυσιολογικό να διεξάγονται σεισμογραφικές έρευνες στην Μεσόγειο.

Σχολιάζοντας τη διαπραγματευτική διαδικασία, ανέφερε ότι όταν ληφθούν υπόψη όλοι οι παράγοντες του Κυπριακού και του θέματος του πετρελαίου, γίνεται αντιληπτό ότι η διευθέτηση που θα γίνει όσον αφορά στην επίλυση του Κυπριακού, θα είναι η διχοτόμηση, δηλαδή η λύση των δύο κρατών και αυτό θα συμβεί, σύμφωνα με τον ίδιο, μέσα σε 2-3 χρόνια.

Keywords
Τυχαία Θέματα