Ήρθε η διαπιστωτική Πράξη απόλυσης δημοσίων υπαλλήλων - Δείτε την

Tweet Κατηγορία: Πολιτική Χιλιάδες εργαζόμενοι στο Δημόσιο μπροστά στην απόλυση - Έφθασε η διαπιστωτική πράξη

"Έφυγε" ήδη από το υπουργείο Εσωτερικών η διαπιστωτική πράξη που "προστάζει" απολύσεις - Πρώτοι στο "στόχαστρο" οι επίορκοι

Έφθασε κιόλας στο δήμο Ηρακλείου η Διαπιστωτική Πράξη από το υπουργείο Εσωτερικών, με βάση την οποία ζητείται

να προωθηθεί η λίστα των δημοσίων υπαλλήλων που θα δει την πόρτα της εξόδου. Η αρχή γίνεται με τους επίορκους, που ουσιαστικά όμως, απλώς ανοίγουν το δρόμο για σειρά άλλων απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων ... στο όνομα της εξοικονόμησης πόρων. Σημαντική λεπτομέρεια στο θέμα των επίορκων αποτελεί το ότι προβλέπεται η απόλυση ακόμη και εκείνων για τους οποίους δεν υπάρχει ακόμη οριστική απόφαση από το Πειθαρχικό Συμβούλιο.

Η διαπιστωτική πράξη με θέμα "Θέση σε αυτοδίκαιη αργία" έχει αποδέκτες περιφερειάρχες, γραμματείς Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, δημάρχους, προέδρους και διοικητές νομικών προσώπων δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου που καλούνται να "δώσουν" τα ονόματα εκείνων που θα απολυθούν από το στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα, ακόμη και εκείνων που μονιμοποιήθηκαν με το Π.Δ. Παυλόπουλου.

Οι εργαζόμενοι βρίσκονται ήδη σε πανικό, αισθάνονται ότι τελούν όλοι υπό ομηρεία και υπό απόλυση, καθώς όλοι - μηδενός εξαιρουμένου - αισθάνεται την ανασφάλεια στο "πετσί" του.

Εκπρόσωπου του Συλλόγου Εργαζομένων στο δήμο Ηρακλείου συναντήθηκαν, σήμερα, με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μ.Κριτσωτάκη και Μ.Διακάκη, ενημερώνοντάς τους για την κατάσταση που ισχύει σήμερα αλλά και αυτή που θα διαμορφωθεί αν η απειλή της απόλυσης γίνει πραγματικότητα.

Στο δήμο Ηρακλείου, ο αριθμός των υπό απόλυση υπαλλήλων αγγίζει τους 160. Μάλιστα, πρόκειται για εργαζόμενους στο τμήμα Παλιάς Πόλης, στην Καθαριότητα, την Πολεοδομία και την Τεχνική Υπηρεσία, των οποίων ενδεχόμενη αποχώρηση θα προκαλέσει σοβαρές συνέπειες στο παρεχόμενο έργο εκ μέρους τους δήμου προς τους δημότες, καθώς πρόκειται για ικανά στελέχη που ... ελλείψη προσωπικού, βγάζουν καθημερινά το φίδι από την τρύπα...

http://www.cretalive.gr

Tags: δημόσιοδιαπιστωτική πράξηαπόλυσηδημόσιοι υπάλληλοι Tweet
Keywords
Τυχαία Θέματα