Δημοσκόπηση για το δήμο Αθήνας από το Οικον. Πανεπιστήμιο

Τις προτιμήσεις των πολιτών της Αθήνας για τον ικανότερο δήμαρχο και τα καθημερινά τους προβλήματα σφυγμομέτρησε η δημοσκόπηση του Τμήματος Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, υπό τον καθηγητή Επαμεινώνδα Πανά, που δημοσιεύθηκε στο κανάλι extra 3.

Στην

ερώτηση, «ποιον από τους αναφερόμενους θεωρείτε ικανό να λύσει τα προβλήματα της Αθήνας», το 19,4% απάντησε τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια, το 18,9% τον Ηλία Κασιδιάρη, τον 18,8% τη Σοφία Σακοράφα, άλλος απάντησε το 16% και τον Μάκη Βορίδη το 5,9%.

Τα πρόσωπα για τον δήμο της Αθήνας επιλέχθηκαν με βάση δημοσιεύματα και όχι επίσημο χρίσμα που έχουν δώσει τα κόμματα.

Παράλληλα, οι πολίτες βαθμολογούν κάτω από τη βάση τον νυν δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη με 38,6 (50 είναι η βάση και άριστα το 100).

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ίδια δημοσκόπηση, γίνεται ανάλυση και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι δημότες Αθηνών.

Πρώτο και μεγαλύτερο πρόβλημα για όλους – σε εποχή οικονομικής κρίσης μάλιστα – είναι η εγκληματικότητα με ποσοστό που φτάνει το 28,4%. Ενώ ακολουθεί ο «Μεγάλος αριθμός μεταναστών» με ποσοστό 19,7%. Η καθαριότητα έρχεται μόλις τρίτη με 17,6% ενώ ακολουθούν οι καταλήψεις δημοτικών χώρων, οι οποίες αναδεικνύονται σε μείζον πρόβλημα με 14,2%. Ξανά μετά η ανασφάλεια με ποσοστό 12,9% και τελευταία τα υψηλά δημοτικά τέλη, με ποσοστό μόλις 7,2%.

Αξίζει εδώ να σημειώσουμε ότι ποσοστό άνω του 70% των δημοτών της Αθήνας, δηλώνει ότι αισθάνεται ανασφαλές στην περιοχή του από τις 20.00 μέχρι το πρωί.

Keywords
Τυχαία Θέματα