Λιλλήκας: Καμία διαμάχη με την ΕΔΕΚ

15:36 23/9/2013 - Πηγή: OnlyCY

Καμία διαμάχη δεν έχει ξεσπάσει μεταξύ της Συμμαχίας των Πολιτών και της ΕΔΕΚ με αφορμή τις επικείμενες ευρωεκλογές, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Γιώργος Λιλλήκας, σημειώνοντας, παράλληλα, ότι πολύ σύντομα η Συμμαχία θα είναι έτοιμη να ανακοινώσει τους σχεδιασμούς της αναφορικά με τις ευρωεκλογές.

Σε δηλώσεις μετά από συνάντηση αντιπροσωπείας της Συμμαχίας με τον Υπουργό Παιδείας και κληθείς να σχολιάσει παρατήρηση δημοσιογράφου ότι «φαίνεται να έχει ξεσπάσει μια διαμάχη με

την ΕΔΕΚ» με αφορμή τις ευρωεκλογές, ο κ. Λιλλήκας ανέφερε συγκεκριμένα ότι «καμία διαμάχη δεν έχει ξεσπάσει, τουλάχιστον όσον μας αφορά εμάς».

«Αντίθετα», πρόσθεσε, «όπως γνωρίζετε, εμείς έχουμε καταθέσει εναλλακτικές προτάσεις για συνεργασία προς την ΕΔΕΚ».

Ανέφερε, επίσης, ότι «εμείς πιστεύουμε στην ενότητα των δυνάμεων με τις οποίες έχουμε συγκλίνουσες ή ταυτόσημες απόψεις στο Κυπριακό, αλλά και στα ζητήματα της οικονομίας, του μνημονίου και της κοινωνικής πολιτικής».

Ο κ. Λιλλήκας είπε ακόμη ότι «αποδεχτήκαμε να συζητήσουμε με το Κίνημα των Οικολόγων», προσθέτοντας ότι «το Κίνημα ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση μας για συνάντηση», η οποία έχει οριστεί για την ερχόμενη Παρασκευή.

«Εμείς», συνέχισε, «θα συνεχίσουμε να καταβάλλουμε προσπάθεια για τη σύσταση αυτού του μετώπου δυνάμεων, αυτού του συνασπισμού δυνάμεων, που μπορεί να διαμορφώσει κοινές προτάσεις και να συντονίσει τη δράση του για να αντιμετωπίσουμε τις μεγάλες προκλήσεις και αναφορικά με την οικονομία αλλά και με τις εξελίξεις που αναμένονται στο Εθνικό μας ζήτημα».

Όσον αφορά τις ευρωεκλογές, είπε ότι «έχει ξεκινήσει μια συζήτηση στη Γραμματεία της Πολιτικής Συγκλήτου. Το θέμα θα συζητηθεί στην Πολιτική Σύγκλητο και πολύ σύντομα θα είμαστε έτοιμοι να ανακοινώσουμε τις προθέσεις και τους σχεδιασμούς της Συμμαχίας Πολιτών αναφορικά με τις ευρωεκλογές», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς εάν για την ΕΔΕΚ υπάρχει θέμα συνεργασίας, ο κ. Λιλλήκας είπε ότι «η δική μας η πρόταση συνεχίζει να είναι σε ισχύ».

Σε ερώτηση εάν η Συμμαχία έχει λάβει απάντηση από την ΕΔΕΚ όσον αφορά στη συγκεκριμένη πρόταση, είπε ότι «είχαμε μιαν απάντηση τότε. Δεν είχαμε κάτι το νεότερο μέχρι σήμερα αλλά για εμάς δεν έχει κλείσει η πόρτα».

«Όπως είπα και πριν, πιστεύουμε στη συνεργασία. Αυτή τη στιγμή αποτελεί αίτημα των πολιτών η δημιουργία ενός μετώπου αντίστασης και στο μνημόνιο της λιτότητας και στη διαμόρφωση πολιτικών για απεγκλωβισμό από το μνημόνιο αλλά ταυτόχρονα και ένα μέτωπο αντίστασης και για τους σχεδιασμούς της Άγκυρας και κάποιων συμμάχων της αναφορικά με τη μορφή λύσης του Κυπριακού», κατέληξε ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών.

Keywords
Τυχαία Θέματα