Προτεραιότητα για την εργατική τάξη η λύση δικοινοτικής – διζωνικής ομοσπονδίας, δήλωσε ο ΓΓ της ΠΕΟ

18:01 22/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Προτεραιότητα για την κυπριακή εργατική τάξη παραμένει ο αγώνας για λύση δικοινοτικής – διζωνικής ομοσπονδίας στο Κυπριακό, με πολιτική ισότητα των δυο κοινοτήτων και επανένωση του τόπου και του λαού μας, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της ΠΕΟ Πάμπης Κυρίτσης, σε χαιρετισμό του στο 11ο Συνέδριο της Τ/κ Συνδικαλιστικής Οργάνωσης DEV-IS.

Ο κ. Κυρίτσης είπε ότι “η ενότητα της εργατικής τάξης, είναι η ραχοκοκαλιά πάνω στην οποία μπορεί να στηριχθεί η επανένωση

του λαού και του τόπου”, προσθέτοντας ότι “το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα της Κύπρου, δεν πρόκειται ποτέ να συμβιβαστεί με την διχοτόμηση και την διαίρεση” και όραμα του “είναι να υπερβούμε το συντομότερο, εθνικές, θρησκευτικές ή άλλες περιχαρακώσεις και να θέσουμε πιο άμεσα μπροστά μας τους κοινούς ταξικούς και κοινωνικούς στόχους για μια ποιοτικά ανώτερη κοινωνία, πιο δίκαιη για τους ανθρώπους της εργασίας”.

Αναφερόμενος στις προεδρικές εκλογές του β΄ γύρου, ο κ. Κυρίτσης είπε ότι η ΠΕΟ μαζί με το υπόλοιπο λαϊκό κίνημα, έχει συμπαραταχτεί με τον ανεξάρτητο υποψήφιο Σταύρο Μαλά, ο οποίος “απορρίπτει τη διχοτόμηση και θέτει ως πρώτη προτεραιότητα του, την λύση του Κυπριακού και την επανένωση της πατρίδας μας στην βάση αρχών”, ενώ αντιστέκεται, όπως είπε, “στις αντιλαϊκές νεοφιλελεύθερες πολιτικές και υπερασπίζεται λύσεις κοινωνικά ισορροπημένες στα προβλήματα που προκαλεί η κρίση”.

Είπε επίσης ότι “χρέος στους πρωτοπόρους και σ’ αυτούς που θυσιάστηκαν για τα ιδανικά της τάξης μας, αλλά και το χρέος απέναντι σε μας και τα παιδιά μας, είναι να συνεχίσουμε και να εντείνουμε τον αγώνα για την επανένωση της πατρίδας μας, για την απαλλαγή της από την ξένη στρατιωτική παρουσία ώστε όλοι οι Κύπριοι Ελληνοκύπριοι, Τουρκοκύπριοι, Αρμένιδες, Μαρωνίτες και Λατίνοι, να ζουν ειρηνικά σε συνθήκες ασφάλειας και δημοκρατίας, χωρίς εξαρτήσεις και χωρίς κηδεμόνες”.

Αναφερόμενος στην οικονομική κρίση, ο κ. Κυρίτσης είπε ότι “τις επιπτώσεις της κρίσης, καθώς και την αγωνία και την ανασφάλεια των εργαζομένων, προσπαθούν να εκμεταλλευτούν οι εργοδότες με διάφορους τρόπους, για να συρρικνώσουν δικαιώματα και να απορυθμίσουν τις εργασιακές σχέσεις”.

“Μπροστά μας έχουμε να αντιμετωπίσουμε πολύ δύσκολες συνθήκες. Όμως δεν πρόκειται να σηκώσουμε τα χέρια ψηλά”, ανέφερε και πρόσθεσε ότι “προτεραιότητα είναι η προστασία των συλλογικών συμβάσεων και η οργάνωση της αλληλεγγύης με εκείνες τις ομάδες των εργαζομένων που έχουν σήμερα βρεθεί σε δύσκολη θέση”.

Αναφέροντας ότι η ΠΕΟ έχει “ξεκαθαρίσει ότι τίποτα από εκείνα που επέβαλε η Τρόικα, δεν σημαίνει ότι εμείς τα αποδεχόμαστε”, ο κ. Κυρίτσης είπε ότι “μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν, θα τα αμφισβητήσουμε και θα τα επαναδιεκδικήσουμε”.

Keywords
Τυχαία Θέματα