Πρόταση νόμου για υιοθέτηση νέας αντιρατσιστικής νομοθεσίας κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ

15:14 28/5/2013 - Πηγή: OnlyCY

Λίγες ώρες μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών των κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου στο επίκεντρο βρέθηκε το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που έχει απεργαστεί το υπουργείο Δικαιοσύνης και το οποίο διχάζει τους κυβερνητικούς εταίρους καθώς η Νέα Δημοκρατία εκτιμά ότι είναι επαρκές για την αντιμετώπιση του

ζητήματος το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο, το ΠΑΣΟΚ προχώρησε σε ξεχωριστή κίνηση στην Βουλή. Ο Γραμματέας της ΚΟ του κόμματος, κ. Γιάννης Μανιάτης, κατέθεσε προς τον Πρόεδρο της Βουλής, κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη, επιστολή με την οποία ζητά να έρθει προς συζήτηση και να τεθεί προς ψηφοφορία πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ για «καταπολέμηση εκδηλώσεων Ρατσισμού και Ξενοφοβίας», η οποία έχει κατατεθεί από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ από την 21η Μαρτίου 2013.

Ο κ. Μανιάτης επαναλαμβάνει την άποψη του ΠΑΣΟΚ ότι η υιοθέτηση μιας τέτοιας νομοθεσίας αποτελεί πρόβλεψη «σημαντικού αξιακού, ιδεολογικού και ιστορικού περιεχομένου για την αποτροπή και αυστηρή τιμωρία πράξεων εγκληματικότητας, βιαιοπραγίας, ρατσισμού και ξενοφοβίας» και επισημαίνει ότι προκύπτει και ζήτημα εναρμόνισης της νομοθεσίας με σχετική απόφαση του Συμβουλίου της ΕΕ. Η κίνηση του κ. Μανιάτη δεν αποτελεί κεραυνό εν αιθρία καθώς ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, εξερχόμενος το βράδυ της Δευτέρας από το Μέγαρο Μαξίμου, είχε αναφερθεί στο ενδεχόμενο κατάθεσης πρότασης νόμου στην κατεύθυνση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου από το ΠΑΣΟΚ, ως μια εναλλακτική λύση στην ιδανική προοπτική της κατάθεσης του νομοσχεδίου από την κυβέρνηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα