Προσωρινή μείωση των φόρων επί των καυσίμων εξήγγειλε ο Γάλλος Πρωθυπουργός

12:33 22/8/2012 - Πηγή: OnlyCY

Την υπόσχεση για προσωρινή και περιορισμένη περικοπή των φόρων επί της βενζίνης και του πετρελαίου ντίζελ, προκειμένου να μειωθούν οι τιμές των καυσίμων για τους οδηγούς, έδωσε την Τετάρτη ο Γάλλος Πρωθυπουργός Ζαν-Μαρκ Ερό.
Σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο BFMTV και RMC, ανέφερε ότι η μείωση θα επέλθει πριν από την εισαγωγή ενός πιο μόνιμου μηχανισμού για τη ρύθμιση των τιμών των καυσίμων.

Τις τελευταίες εβδομάδες η

τιμή του αργού έχει αυξηθεί σημαντικά, πιέζοντας τους καταναλωτές που αισθάνονται ήδη πίεση, καθώς η γαλλική οικονομία παραμένει στάσιμη.
“Αν παγώσουν οι τιμές για τρεις μήνες και στη συνέχεια απελευθερωθούν, τότε δεν έχει τίποτα επιλυθεί”, δήλωσε ο Πρωθυπουργός.

Η μείωση του φόρου δίνει στο κράτος το δικαίωμα να “ζητήσει από τους παραγωγούς και τους διανομείς να κάνουν επίσης μια προσπάθεια να μειωθούν οι τιμές αντλίας, πρόσθεσε.

Ο κ. Ερό δήλωσε ότι ο Υπουργός Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί θα συναντηθεί με εταιρίες καυσίμων και ομάδες καταναλωτών στις 28 Αυγούστου για να παρουσιάσει τα μέτρα της γαλλικής Κυβέρνησης.

“Προς το παρόν θα είναι μια απλή μείωση” του φόρου, σημείωσε ο Γάλλος Πρωθυπουργός, “αλλά θα είναι περιορισμένη και προσωρινή”.

Ωστόσο, η μείωση της φορολογίας των καυσίμων, την οποία, σύμφωνα με τους κανόνες της ΕΕ, τα κράτη μέλη θα πρέπει να διατηρούν μέσα σε ένα συγκεκριμένο εύρος, θα οδηγήσει σε μείωση των εσόδων και θα μπορούσε να πλήξει τις προσπάθειες της Κυβέρνησης για μείωση του ελλείμματος του προϋπολογισμού στο 4,5% του ΑΕΠ το τρέχον έτος.

Keywords
Τυχαία Θέματα