Προς επίλυση το πρόβλημα με τα σκύβαλα στο ”δήμο” Λευκωσίας

15:22 20/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η τ/κ εφημερίδα «Κίπρις» γράφει ότι μετά την καμπάνια της λεγόμενης κυβέρνησης στα κατεχόμενα για εξασφάλιση παροχής υπηρεσιών συγκομιδής σκυβάλων στα κατεχόμενα, χθες με τη ενέργεια της συντεχνίας των «δημοτικών» υπαλλήλων BES, δέκα «δήμοι» και η «ένωση Τ/κ εργολάβων» άρχισαν προσπάθειες για καθαρισμό του κατεχόμενου μέρους της πρωτεύουσας και περισυνέλλεξαν σκουπίδια σε 150 φορτηγά.

Το νερό που ανέβλυζε από τους τόνους των σκουπιδιών προκάλεσε ανησυχία στους Τ/κ για την εκδήλωση μολυσματικών ασθενειών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, όλα τα σκουπίδια θα τα περισυλλέξουν μέχρι σήμερα

και αμέσως μετά το λεγόμενο υπουργείο υγείας θα προχωρήσει σε απολύμανση.

Ο λεγόμενος δήμαρχος της κατεχόμενης Λευκωσίας Κεμάλ Μπουλουγλουταρί κάλεσε τη συνδικαλιστική οργάνωση του «δήμου» να επιλύει προβλήματα, προσθέτοντας ότι αυτός είναι ο συνομιλητής με την οργάνωση.

Ο πρόεδρος της συντεχνίας BES Σαβάς Μποζάτ δήλωσε ότι θα συνεχίσουν η συγκομιδή σκυβάλων.

Αναφορικά με την δήλωση του λεγόμενου πρωθυπουργού Ιρσέν Κιουτσούκ ότι οι δυο μισθοί που δεν έχουν καταβληθεί στους εργαζόμενους στο «δήμο» θα τους δοθούν αύριο, ο Τ/κ συνδικαλιστής είπε ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο τα δεδουλευμένα αλλά και οι απλήρωτες λεγόμενες κοινωνικές τους ασφαλίσεις.

Ο κ. Μποζάτ δήλωσε ότι μια διαρκής λύση πρέπει να βρεθεί στα χρόνια τους προβλήματα, η οποία αν δεν εξευρεθεί δεν θα προσέλθουν κανονικά στην εργασία τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα