Προωθείται νομοθεσία σε σχέση με επίδομα για πολλαπλές κυήσεις

17:59 4/3/2014 - Πηγή: OnlyCY

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εργασίας θα νομοθετήσει ώστε να αρθεί η ανισότητα μεταξύ των γονέων πολλαπλών κυήσεων, που εργάζονται στο δημόσιο και στον ημικρατικό τομέα, και των γονέων με πολλαπλές κυήσεις στον ιδιωτικό τομέα, διαβεβαίωσε η Βουλευτής του ΚΣ ΕΔΕΚ Ρούλα Μαυρονικόλα, που ενέγραψε το θέμα προς συζήτηση στην Επιτροπή με το Βουλευτή της ΕΔΕΚ Νίκο Νικολαϊδη.

Υπάρχουν περίπου 150 οικογένειες με τρίδυμα και τετράδυμα παιδιά, ανέφερε σε δήλωση μετά τη συνεδρία

η κ. Μαυρονικόλα, προσθέτοντας ότι η ενημέρωση προς τις οικογένειες αυτές γύρω από τα προβλήματα που πρόκειται να αντιμετωπίσουν είναι από ελλιπής μέχρι ανύπαρκτη.

Περαιτέρω η κ. Μαυρονικόλα χαρακτήρισε τη στήριξη από το κράτος προς αυτές τις οικογένειες ανεπαρκή και ανέφερε ότι από τις υποχρεώσεις των γονέων προς τα παιδιά αυτά προκύπτουν πολλά προβλήματα, τα οποία δεν είναι μόνο οικονομικά, αλλά εκλαμβάνουν και κοινωνικές διαστάσεις.

Πρόσθεσε ότι υπάρχουν περιπτώσεις που διαλύονται υπό το βάρος αυτών των προβλημάτων και ανέφερε πως κατά την άποψη της είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι ακόμα και για τα οικονομικά οφέλη που παραχωρούνται εφάπαξ, ανεξαρτήτως εισοδημάτων, ύψους 7.700 ευρώ, το ποσό αυτό δεν λαμβάνεται από όλα τα ζευγάρια λόγω ελλιπούς ενημέρωσης.

«Το 2012 υπήρξαν 40 τρίδυμες κυήσεις και για την παραχώρηση του εφάπαξ υπέβαλαν αίτηση μόνο 7 οικογένειες και αυτό λόγω ελλιπούς ενημέρωσης», συνέχισε.

Η Βουλευτής της ΕΔΕΚ χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός ότι κοινοτικά νηπιαγωγεία (η Επιτροπή κατέχει το όνομα του ενός) δεν δέχθηκαν τρίδυμα αδελφάκια με τη δικαιολογία ότι μια οικογένεια δεν μπορεί να καταλαμβάνει τρεις θέσεις, αδιαφορώντας για το γεγονός ότι τρία παιδάκια αποστερήθηκαν του δικαιώματος συμμετοχής στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Άλλο τεράστιο πρόβλημα που συνιστά τεράστια άνιση μεταχείριση προς αυτές τις οικογένειες και η Επιτροπή δεσμεύτηκε να προωθήσει σχετική νομοθεσία, είναι το γεγονός ότι εξαιρούνται του εφάπαξ ποσού των 7.700 ευρώ οι υπάλληλοι της δημόσιας υπηρεσίας και των ημικρατικών οργανισμών, οι οποίοι λαμβάνουν 1.000 ευρώ εφάπαξ και 12 μήνες πληρωμένη άδεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα