Προμήθειες αεροπορικώς προς Συρία μέσω Ιράκ έστειλε ο ΟΗΕ

17:59 29/12/2013 - Πηγή: OnlyCY

Τα Ηνωμένα Έθνη ανακοίνωσαν την Κυριακή ότι ολοκλήρωσαν την πρώτη αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας αεροπορικώς μέσω του Ιράκ προς τη Συρία, η οποία περιέχει απαραίτητες προμήθειες προς την δύσκολα προσβάσιμη περιοχή.

Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Ύπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες του ΟΗΕ (UNHCR) αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι η τελευταία πτήση που μετέφερε προμήθειες που χρειάζονται επειγόντως οι εκτοπισθέντες προσγειώθηκε

σήμερα στο αεροδρόμιο Qamishli.

Πρόκειται για την τελευταία από 24 πτήσεις που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της προσπάθειας της UNHCR, το Παγκόσμιου Προγράμματος Σίτισης του ΟΗΕ (WFP) και της Unicef, η οποίες άρχισαν στις 15 Δεκεμβρίου.

Ήταν, όπως αναφέρεται, «η πρώτη φορά που ο ΟΗΕ χρησιμοποίησε το Ιράκ ως κέντρο για τη μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στη Συρία». Οι οδικές μεταφορές, προστίθεται, «ενέχουν κινδύνους από το Μάιο καθώς η συνεχιζόμενη σύρραξη παρεμποδίζει τις προσπάθειες του ΟΗΕ για παροχή βοήθειας».

«Οι πτήσεις άρχισαν καθώς εμφανίστηκαν χιονόπτωση ρεκόρ και χειμωνιάτικο κρύο στη Μέση Ανατολή, κάτι που αύξησε την ταλαιπωρία που υφίστανται περίπου 9,3 εκ. ευάλωτοι άνθρωποι σε ολόκληρη τη Συρία, συμπεριλαμβανομένων σύμφωνα με εκτιμήσεις 6,5 εκ. εσωτερικά εκτοπισμένων ανθρώπων», αναφέρεται.

Κατά τη διάρκεια αυτής της μεταφοράς προμηθειών, η UNHCR έστειλε περίπου 300 τόνους βοήθεια για να μπορέσουν πάνω από 50.000 άνθρωποι να αντιμετωπίσουν το σκληρό χειμώνα, ενώ το Πρόγραμμα Παγκόσμιας Σίτισης έστειλε αρκετό φαγητό για να μπορέσουν να τραφούν πάνω από 30.000 άνθρωποι για ένα μήνα και η Unicef παρείχε πακέτα υγείας, νερό και εξοπλισμό υγιεινής.

Keywords
Τυχαία Θέματα