Συμμαχία Πολιτών: «Οι κυβερνήσεις αλλάζουν, η κομματοκρατία μένει»

15:40 29/12/2013 - Πηγή: OnlyCY

«Οι κυβερνήσεις αλλάζουν αλλά η κομματοκρατία μένει», δήλωσε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου της Συμμαχίας Πολιτών Αλέξανδρος Μιχαηλίδης, ο οποίος είπε ότι «το παρασκήνιο και οι συναλλαγές οργιάζουν για τα νέα μέλη των διοικητικών συμβουλίων των ημικρατικών οργανισμών».

Ταυτόχρονα ανέφερε, σύμφωνα με ανακοίνωση, ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και τα συγκυβερνώντα κόμματα «εμπαίζουν τη νοημοσύνη των πολιτών».

«Αναμένουμε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα διορίσει και κάποιους από τα κόμματα της αντιπολίτευσης για λόγους

τάχατες πλουραλισμού», είπε. Πρόσθεσε ότι ως Συμμαχία Πολιτών «δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι αύριο θα μας πουν πως οι διορισθέντες είναι οι πιο άξιοι και οι πιο ικανοί».

Σύμφωνα ωστόσο με τον κ. Μιχαηλίδη «τα κριτήρια βέβαια αξιολόγησης τους δεν θα είναι άλλα από αυτά της κομματικής προσήλωσης ώστε με ευκολία να εκτελούν τις ιδιωτικοποιήσεις και να μπορούν να λειτουργούν μέσα στην κουλτούρα της κομματικής διαπλοκής».

Συνέχισε λέγοντας πως με τον πρόσφατο νόμο που ψήφισε η Βουλή από τον οποίο αφαιρέθηκε η πρόνοια για Προσωπική, Αστική και Ποινική Ευθύνη των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων για τις αποφάσεις και παραλείψεις τους, τα λάθη των «κομματικών κομισάριων» και τα όποια σκάνδαλα «θα τα πληρώσουν όπως πάντα οι πολίτες».

Έντονη ανησυχία με αφορμή δημοσίευμα για παραστρατιωτικό επιτελείο στο ΓΕΕΦ

Εξάλλου, εξηγήσεις ζητά από τον Υπουργό Άμυνας και την Κυβέρνηση η Συμμαχία Πολιτών, με αφορμή σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή» για την ύπαρξη παραστρατιωτικού Επιτελείου στο ΓΕΕΦ.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Συμμαχίας Πολιτών Αλέξανδρος Μιχαηλίδης εκφράζοντας έντονη ανησυχία, είπε ότι «το σημερινό δημοσίευμα συνδέει το παραστρατιωτικό επιτελείο με την υπόθεση των Ρωσικών ελικοπτέρων με στόχο την παράκαμψη της απόφασης των αρμοδίων οργάνων της ΕΦ έτσι ώστε να γίνουν νέες αγορές από τις οποίες θα προκύψουν οικονομικές μίζες».

Κάλεσε τον Γενικό Εισαγγελέα να παρέμβει αυτεπάγγελτα και να διερευνήσει το όλο θέμα για ενδεχόμενα ποινικά αδικήματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα