Προκλητικές θεωρεί το ΔΗΚΟ τις ενέργειες Φούλε

17:45 11/4/2014 - Πηγή: OnlyCY

Προκλητικές χαρακτηρίζει το Δημοκρατικό Κόμμα τις ενέργειες και δηλώσεις του Ευρωπαίου Επιτρόπου για τη Διεύρυνση, Στέφαν Φούλε, ο οποίος, όπως δήλωσε σήμερα η Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΚΟ, Χριστιάνα Ερωτοκρίτου, “δυστυχώς, εμφανίζεται να ενεργεί ως `πρεσβευτής` προώθησης της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας και όχι ως Ευρωπαίος Επίτροπος που οφείλει να μεριμνά για εναρμόνιση μιας υποψήφιας για ένταξη χώρας και συμμόρφωσή της με τις αρχές και το κεκτημένο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και για υλοποίηση των υποχρεώσεων που έχει έναντι της Κυπριακής Δημοκρατίας, που είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης”.

“Η Κυβέρνηση και ο ίδιος ο Πρόεδρος Αναστασιάδης οφείλουν να αντιδράσουν σε αυτή την απενοχοποίηση της Τουρκίας”, τόνισε η κ. Ερωτοκρίτου, δηλώνοντας ότι “η συμπεριφορά του κ. Φούλε δημιουργεί πρόσθετο προβληματισμό, αν λάβουμε υπ` όψη ότι ο κ. Φούλε επισκέφθηκε την Κύπρο πριν λίγες ημέρες”.
“Είναι προφανές”, συνέχισε η Εκπρόσωπος του ΔΗΚΟ, “ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεν ανέδειξε ή δεν έπεισε τον κ. Φούλε για τον προκλητικό και αδιάλλακτο ρόλο της κατοχικής Τουρκίας στο Κυπριακό, για την ευθύνη της για μη επίτευξη λύσης, για τη συνεχή άρνησή της να υλοποιήσει τις υποχρεώσεις της έναντι της Κυπριακής Δημοκρατίας και για τις προκλητικές παραβιάσεις της ΑΟΖ”.
“Ολίγες μόνον ημέρες μετά την επίσκεψή του στην Κύπρο, ο Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για θέματα Διεύρυνσης, Στέφαν Φούλε”, όπως ανέφερε η κ. Ερωτοκρίτου, “απενοχοποίησε την Τουρκία και υπήρξε για μίαν ακόμα φορά προκλητικός”.
“Σε ομιλία του στην τελευταία συνεδρία της Μεικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας, πριν τη διάλυση της Ευρωβουλής, ο κ. Φούλε αναφέρθηκε μόνον μία φορά στο Κυπριακό”, δήλωσε η κ. Ερωτοκρίτου, “λέγοντας προκλητικά ότι `η Τουρκία έπαιξε, επίσης, έναν ρόλο κλειδί στην επανάληψη των συνομιλιών, για διευθέτηση του Κυπριακού` “.

Keywords
Τυχαία Θέματα