Πρόγραμμα κομποστοποίησης από το Δήμο Κάτω Πολεμιδιών

12:09 13/12/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο Δήμος Κάτω Πολεμιδιών ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει το πιλοτικό πρόγραμμα Οικιακής Κομποστοποίησης, που εντάσσεται στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής πολιτικής του Δήμου με σύνθημα «Επενδύουμε στο Περιβάλλον για Καλύτερη Ποιότητα Ζωής».

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, το νέο πρόγραμμα αναμένεται να αρχίσει στα μέσα Ιανουαρίου και δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν 100 νοικοκυριά που θα δηλώσουν εθελοντική συμμετοχή στο πρόγραμμα.

Εξηγεί ότι ο σκοπός

του προγράμματος είναι να δοκιμασθεί η αποδοτικότητα των κάδων οικιακής κομποστοποίησης και να διακριβωθεί το ποσοστό μείωσης των αποβλήτων από τη χρήση τους, με απώτερο στόχο την αντίστοιχη μείωση του κόστους αποκομιδής των σκυβάλων προς όφελος όλων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα θα πάρουν δωρεάν κάδους οικιακής κομποστοποίησης, τους οποίους θα μπορούν να κρατήσουν και μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος και θα τύχουν σχετικής εκπαίδευσης στη χρήση και λειτουργία των κάδων.

Ο Δήμος Κάτω Πολεμιδιών αναφέρει επίσης ότι επιδιώκει να καταταχθεί μεταξύ των Πράσινων Δήμων της Ευρώπης και καταλήγει εξηγώντας ότι οικιακή Κομποστοποίηση είναι η διαδικασία κατά την οποία οργανικά απόβλητα (γρασίδι, φύλλα, κλαδέματα, υπολείμματα σαλατικών, φρούτων, πατατών κλπ) αποδομούνται σε αερόβιες συνθήκες και μετατρέπονται σε κομπόστα, που μπορεί να χρησιμοποιηθούν σαν λίπασμα στους ανθόκηπους, λαχανόκηπους, δέντρα, γρασίδι κλπ.

Keywords
Τυχαία Θέματα