Προφυλακιστέος ο 20χρονος για την επίθεση σε 11χρονο στην Κρήτη

15:24 20/5/2013 - Πηγή: OnlyCY

Κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βαθμό κακουργήματος, οπλοφορίας, οπλοχρησίας και κλοπής, αντιμετωπίζει ο 20χρονος Ολλανδός ανιματέρ, ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος σήμερα, με τη σύμφωνη γνώμη τόσο του εισαγγελέα όσο και της ανακρίτριας, αναφορικά με την επίθεση στον 11χρονο αγόρι από τη Ρωσία, που παραθέριζε με την οικογένεια του στην Κρήτη, την περασμένη βδομάδα.

Ο κατηγορούμενος

έμεινε στο γραφείο της ανακρίτριας για 15 λεπτά περίπου, ενώ ο συνήγορος υπεράσπισης του δεν ήταν σε θέση να απολογηθεί. Σύμφωνα με το συνήγορο υπεράσπισης ο 20χρονος επικαλείται σοβαρή ψυχιατρική διαταραχή, λόγω της οποίας – όπως αναφέρεται – είχε νοσηλευτεί στην Ολλανδία και το διάστημα που βρισκόταν στην Κρήτη είχε διακόψει τη φαρμακευτική αγωγή του.

Η ανακρίτρια ζήτησε ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, με τον κατηγορούμενο να κρατείται σε φυλακή με ψυχιατρικό τμήμα, ώστε να μπορεί να ακολουθεί τη φαρμακευτική αγωγή που επιβάλλει η κατάστασή του. Στην ανακρίτρια κατατέθηκε και ο ιατρικός του φάκελος που σύμφωνα με την οικογένεια του βεβαιώνει ότι είναι αυτιστικός, ενώ όπως δήλωσε η μητέρα του, έχει εκδοθεί και δικαστική απόφαση, σύμφωνα με την οποία η υπογραφή του δεν έχει ισχύ.

Keywords
Τυχαία Θέματα