Νέοι ορίζοντες με τη συνεργασία Κυπριακών Αερογραμμών – Air France

14:12 20/5/2013 - Πηγή: OnlyCY

Κυπριακές Αερογραμμές και Air France διεύρυναν τους ορίζοντες της συνεργασίας τους, προσφέροντας 20 συνολικά καθημερινές πτήσεις κοινού κωδικού μεταξύ τους.

Συγκεκριμένα, με τη νέα συμφωνία, η οποία συνομολογήθηκε πρόσφατα από τις δύο Εταιρείες και η οποία εφαρμόζεται από τις 15 Μαίου 2013, προσφέρονται περισσότερες επιλογές στο επιβατικό κοινό. Το αεροδρόμιο του Παρισιού «Charles De Gaulle» αξιοποιείται από την Air France

σαν ενδιάμεσος σταθμός για ανταποκρίσεις από και προς Κύπρο με το παγκόσμιο δίκτυο της, οι επιλογές πτήσεων μεταξύ Λάρνακας και Παρισιού αυξάνονται, πέραν των 5 απευθείας εβδομαδιαίων που πραγματοποιούν οι Κ.Α., με πολλαπλές ημερήσιες ανταποκρίσεις μέσω Αθήνας κι` επίσης το δίκτυο των Κυπριακών Αερογραμμών σε εσωτερικά δρομολόγια της Ελλάδας αξιοποιείται για ανταποκρίσεις μέσω Αθήνας από και προς Παρίσι.
Ειδικότερα με την συμφωνία:

• Οι πτήσεις των Κυπριακών Αερογραμμών μεταξύ Λάρνακας –Παρισιού, Λάρνακας –Αθήνας , Αθήνας – Ηρακλείου και Αθήνας –Ρόδου θα φέρουν και τον κωδικό της Air France (AF), Oι πτήσεις της Air France από την Αθήνα προς Παρίσι και αντίστροφα θα φέρουν τον κωδικό και των Κυπριακών Αερογραμμών (CY).
• Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών που ταξιδεύουν με πτήσεις κοινού κωδικού των δύο εταιρειών , οι Κυπριακές Αερογραμμές έχουν μετακινηθεί από το Κτίριο Επιβατών 1 στο 2 του «Charles De Gaulle», απ’ όπου πραγματοποιούνται οι πτήσεις της Air France.
• Οι επιβάτες είτε ταξιδεύουν με Κυπριακές Αερογραμμές, είτε με Air France θα συγκεντρώνουν βαθμούς στο πλαίσιο των προγραμμάτων τακτικών επιβατών των δύο εταιρειών σε όλες τις πτήσεις κοινού κωδικού.

Για την Air France

Η Air France, μαζί με την περιφερειακή θυγατρική της Εταιρεία HOP πραγματοποιούν περίπου 1.500 πτήσεις καθημερινά στη Γαλλία, την Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο. Ο στόλος της αποτελείται από 374 εν ενεργεία αεροσκάφη. Από το 2004, η Air France και η KLM διαδραματίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στον κλάδο των αερομεταφορών. Οι δύο εταιρείες κατέχουν την πρωτιά στο δίκτυο πτήσεων μακρινών αποστάσεων με αναχωρήσεις από την Ευρώπη. Κατά το 2012, η Air France και η KLM μέτέφεραν συνολικά 77,4 εκατομμύρια επιβάτες.

Σήμερα οι δύο αεροπορικές εταιρείες προσφέρουν στους επιβάτες τους πρόσβαση σε ένα δίκτυο που καλύπτει 243 προορισμούς σε 103 χώρες, από την κύρια βάση τους το Αεροδρόμιο «Charles de Gaulle» στο Παρίσι και το Αεροδρόμιο «Schiphol» στο Άμστερνταμ. Το πρόγραμμα Τακτικών Επιβατών «Flying Blue» των δύο Εταιρειών κατέχει ηγετική θέση στην Ευρώπη με τα μέλη του να ξεπερνούν τα 21 εκατομμύρια. Η Air France και η KLM μαζί με τους συνεργάτες τους, Delta και Alitalia εξυπηρετούν τη μεγαλύτερη υπερατλαντική κοινοπραξία με περισσότερες από 250 καθημερινές πτήσεις. Η Air France και η KLM είναι μέλη της συμμαχίας SkyTeam με 19 αεροπορικές εταιρείες μέλη της, που προσφέρουν στο επιβατικό τους κοινό πρόσβαση σε ένα παγκόσμιο δίκτυο με πάνω από 15.500 καθημερινές πτήσεις σε 1.000 προορισμούς σε 187 χώρες.

Για τις Κυπριακές Αερογραμμές

Οι Κυπριακές Αερογραμμές αποτελούν τη σπονδυλική στήλη του δικτύου αερομεταφορών της Κύπρου με προγραμματισμένες πτήσεις σε περισσότερους από 17 προορισμούς στην Ευρώπη και Μέση Ανατολή, οι οποίες ανέρχονται σε 7,000 περίπου ετησίως και μέσω τους μεταφέρονται 1,3 εκατομμύρια επιβάτες. Ο υφιστάμενος στόλος των Κυπριακών Αερογραμμών αποτελείται από επτά αεροσκάφη τύπου A320 και δύο Α319. Οι προορισμοί της Εταιρείας είναι οι ακόλουθοι: Παρίσι, Άμστερνταμ, Λονδίνο, Φρανκφούρτη, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Ρόδος, Μόσχα, Αγία Πετρούπολη, Μόναχο, Ρώμη, Σόφια, Βιέννη, Ζυρίχη, Βηρυτός και Τελ Αβίβ.

Το « Sunmiles» είναι το σχέδιο επιβράβευσης των τακτικών επιβατών της Εταιρείας. Τα Μέλη αυτού του προγράμματος που ταξιδεύουν με τις πτήσεις και αεροσκάφη της Εταιρείας ή με πτήσεις αεροπορικών εταιρειών με τις οποίες συνεργάζεται συγκεντρώνουν βαθμούς τους οποίους εξαργυρώνουν με εισιτήρια στην Θέση Επιχειρηματία «Apοllo», στην Οικονομική Θέση «Aphrodite» ή για αναβάθμιση θέσεων.

Οι Κυπριακές Αερογραμμές έχουν συμφωνίες συνεργασίας με μεγάλες αεροπορικές εταιρείες διεθνώς προσφέροντας στους επιβάτες τους πολλαπλές επιλογές και δυνατότητες για ταξίδια σε όλο τον κόσμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα