Πρόεδρος ΔΗΚΟ: Είναι η ώρα να αντιμετωπίσουμε τις αλήθειες κατάφατσα

19:00 21/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Δεν είναι η ώρα να κρυβόμαστε, είναι η ώρα να πούμε τις αλήθειες και να τις αντιμετωπίσουμε κατάφατσα, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο με αντικείμενο το μέχρι σήμερα αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης μεταξύ της Κυβέρνησης και της Τρόικας.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Καρογιάν είπε, μεταξύ άλλων, ότι τα πολιτικά κόμματα έτυχαν μιας κατ’ αρχήν ενημέρωσης για το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα.

Πρόσθεσε

ότι τα κόμματα ζήτησαν να τους σταλούν και γραπτώς οι αντιπροτάσεις της Κυβέρνησης προς την Τρόικα με τα σημεία στα οποία υπήρξε συμφωνία, αλλά και εκείνα στα οποία συνεχίζουν να υπάρχουν διαφωνίες μεταξύ των δύο πλευρών.

Επιπρόσθετα, συνέχισε, «ζητήσαμε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να μας εισηγηθούν με ποιους τρόπους θα προχωρήσουμε πάρα κάτω».

«Τα πράγματα είναι ανησυχητικά. Δεν είναι ώρα να κρυβόμαστε, είναι η ώρα να πούμε τις αλήθειες και να τις αντιμετωπίσουμε κατάφατσα», είπε.

Εμείς, ανέφερε, «ως κόμματα, είχαμε πει από την πρώτη στιγμή ότι είμαστε έτοιμοι να είμαστε ενισχυτικοί των προσπαθειών για να τελειώσει αυτή η αβεβαιότητα και να ξέρουμε πού πάμε»

«Από την άλλη πλευρά όμως», πρόσθεσε, «πιστεύω ότι παίζουμε με τη φωτιά. Μπορεί εμείς να θεωρούμε ότι τα πράγματα κυλούν όπως νομίζουμε εμείς, όμως υπάρχουν και οι αδήριτες ανάγκες μπροστά μας, υπάρχουν και υπαρκτοί κίνδυνοι».

Είναι η ώρα, συνέχισε, «που θα πρέπει υπεύθυνα να αποφασίσουμε να διαχειριστούμε τα του τόπου μας γι’ αυτό το λόγο λοιπόν την πρώτη και κύρια ευθύνη την έχει η Κυβέρνηση».

«Εμείς έχουμε πει ότι δεν θα υπολογίσουμε πολιτικό ή κομματικό κόστος αρκεί να ξέρουμε ότι έχουμε ένα προσανατολισμό, αρκεί να πεισθούμε ότι ξέρουμε τι θέλουμε, ξέρουμε πού πάμε και ξέρουμε και πώς το επιδιώκουμε», είπε.

«Εάν θα αρχίσουμε το κρυφτούλι τότε εγώ λέω ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του», συμπλήρωσε.

«Είναι η ώρα», κατέληξε, «που θα πρέπει να υπάρξει ένα συγκεκριμένο σχέδιο, ένα συγκεκριμένο πλαίσιο δράσεων και άμεσων αποφάσεων που θα σηματοδοτήσουν τον τερματισμό της αβεβαιότητας».

Keywords
Τυχαία Θέματα