ΓΓ ΑΚΕΛ : Τα πράγματα είναι σοβαρά και χρειάζεται υπευθυνότητα και σοβαρότητα από όλους

17:59 21/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η Κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να μας καταθέσει και γραπτώς τα θέματα, τα οποία έχουν συζητηθεί και εκείνα στα οποία υπάρχουν συμφωνία αλλά και εκείνα στα οποία υπάρχει διαφωνία, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης στο Προεδρικό Μέγαρο των αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια για την πορεία των διαπραγματεύσεων με την τρόικα.

Θέλω να πω, σημείωσε, ότι τα πράγματα

είναι πολύ κρίσιμα και καθοριστικά για την οικονομία του τόπου και χρειάζεται όλοι να συμπεριφερθούμε με υπευθυνότητα και σοβαρότητα.

“Κι αυτό θα πράξουμε εμείς ως ΑΚΕΛ, συναισθανόμενοι την κρισιμότητα των στιγμών θα λειτουργήσουμε σοβαρά και υπεύθυνα”, πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στη σύσκεψη, ο κ. Κυπριανού είπε πως είχαμε μια ολοκληρωμένη ενημέρωση για το πού έχουν καταλήξει μέχρι στιγμής οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

“Είναι πάρα πολλά τα ζητήματα αντιλαμβάνεστε, πολύ λεπτά, πολύ εξειδικευμένα σε κάποιες περιπτώσεις οπόταν χρειάζεται να υπάρξει η μελέτη και από την δική μας την πλευρά ως πολιτικά κόμματα”, σημείωσε.

Εμείς τουλάχιστον, πρόσθεσε, έχουμε δεσμευτεί και θα το μελετήσουμε με κάθε σοβαρότητα και υπευθυνότητα και θα τοποθετηθούμε στις αμέσως επόμενες ημέρες.

Κληθείς να σχολιάσει αν αυτή δεν ήταν η στιγμή των αποφάσεων, ο κ. Κυπριανού απάντησε αρνητικά.

Δεν θεωρώ, είπε, ότι για τόσο σημαντικά ζητήματα πρέπει να λαμβάνονται αποφάσεις με πρόχειρο τρόπο . Εάν κάποιοι θεωρούν ότι έτσι θα πρέπει να λειτουργούμε, συνέχισε, λυπούμαι εγώ διαφωνώ μαζί τους.

Ερωτηθείς αν όλοι συμφωνούν μαζί του, παρέπεμψε τους δημοσιογράφους να ρωτήσουν τους άλλους για την άποψη τους.

Σε ερώτηση, αν η τρόικα έθεσε `take it or leave it`, είπε πως “κατά την δική μου την άποψη δεν μπορεί να τεθεί με αυτόν τον τρόπο η οποιαδήποτε πρόταση. Συζητούμε με την τρόικα και θα πρέπει να υπάρξει διαπραγμάτευση”.

Keywords
Τυχαία Θέματα