Οι εξελίξεις στην οικονομία στο επίκεντρο των συναντήσεων του Σ. Μαλά στην Αθήνα

17:59 21/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Συνάντηση στην οποία υπήρξε αλληλοενημέρωση των δύο πλευρών όσον αφορά την οικονομική κατάσταση τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα είχαν σήμερα στη Βουλή των Ελλήνων, η ΓΓ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, με τον υποψήφιο για την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, Σταύρο Μαλά, ο οποίος συνοδευόταν από το Νίκο Κατσουρίδη, επικεφαλής

της προεκλογικής του εκστρατείας.
Σε δηλώσεις τους μετά τη συνάντηση, η κα Παπαρήγα χαρακτήρισε χρήσιμη και φιλική τη συνάντηση με τον υποψήφιο Πρόεδρο της Κύπρου που στηρίζει το ΑΚΕΛ, εκφράζοντας την άποψη ότι η Κύπρος βρίσκεται και αυτή κοντά στο μνημόνιο. Η ΓΓ του ΚΚΕ εξέφρασε την ελπίδα ότι στην Κύπρο δε θα υπάρχουν μέτρα τόσο σκληρά όσο στην Ελλάδα, ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά – απευθυνόμενη προς τους «όψιμους αντιμνημονιακούς» όπως είπε ότι «η κρίση είναι βαθιά, η κρίση φέρνει το μνημόνιο και βεβαίως το μνημόνιο χτυπάει τα λαϊκά στρώματα. Η αντιμνημονιακή γραμμή πάλης δεν απαντά στα προβλήματα και κυρίως συγκαλύπτει τη βαθύτερη αιτία της κρίσης που σήμερα πλήττει την Ευρωζώνη και που δυστυχώς θα βαθύνει ακόμα περισσότερο και δεν ξέρουμε και τι απρόβλεπτες συνέπειες θα υπάρξουν».
Αναφορικά με την προεκλογική περίοδο στην Κύπρο, η κα Παπαρήγα εξέφρασε την άποψη ότι «όταν είναι κανείς στην αξιωματική αντιπολίτευση και ενδιαφέρεται να κερδίσει την κυβέρνηση, δικαίωμά του βεβαίως, τότε γίνεται όψιμα αντιμνημονιακός, για να το ξεχάσει μετά. Στην Ελλάδα έτσι έγινε. Δεν ξέρω πώς θα πάνε στην Κύπρο, δε θέλω να υπεισέλθω στα ιδιαίτερα, αλλά είναι πολύ της μόδας το αντιμνημονιακό και το αντιμερκελικό. Κατά τη γνώμη μας ως ΚΚΕ αυτό δεν το βλέπουμε και πολύ αντιμονοπωλιακό».
Από την πλευρά του, ο Σταύρος Μαλάς αναφέρθηκε στην άμεση διασύνδεση της κυπριακής οικονομίας με την ελληνική οικονομική κρίση, λέγοντας ότι υπάρχει ενδιαφέρον από τη Λευκωσία για την έκβαση των πραγμάτων στην Ελλάδα. Όπως σημείωσε «το κύριο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Κύπρος, κατά κύριο λόγο στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, είναι αποτέλεσμα της βαθύτερης οικονομικής κρίσης που δυστυχώς έχει πλήξει την Ελλάδα πρώτη».

Ο κ. Μαλάς ανέφερε ότι «όπως έχει λεχθεί, αυτή η κρίση είναι κρίση ενός συστήματος και σίγουρα μια στείρα αντιμνημονιακή προσέγγιση δεν είναι η απάντηση». Η απάντηση όπως είπε είναι μία δανειοδοτική συμφωνία η οποία θα δίνει τη δυνατότητα να μπορεί η χώρα μας όπως και άλλες χώρες να εξέλθουν από την οικονομική κρίση, η οποία είναι ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα. Ο κ. Μαλάς είπε ότι πρέπει να «ενώσουμε όλοι τις προσπάθειες μας σε ευρωπαϊκό επίπεδο γιατί πληθαίνουν οι φωνές για μία πιο συλλογική και συμβιβαστική προσέγγιση σε σχέση με την αντιμετώπιση της κρίσης», γιατί όπως ανέφερε αν έχουμε συνεχείς αποτυχίες στην οποία εφαρμογή μνημονίων το πρόβλημα δε θα είναι μόνο οικονομικό, θα είναι κοινωνικό αλλά και πολιτικό για όλη την Ευρώπη, της οποία η συνοχή δοκιμάζεται αυτή την περίοδο.

Ο κ. Μαλάς συναντήθηκε επίσης με τον Πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, με τον οποίο συζήτησαν θέματα που σχετίζονται με τις εξελίξεις στην οικονομ

Keywords
Τυχαία Θέματα