Πρέσβης Κίνας: Υπάρχουν ευκαιρίες για ενδυνάμωση της συνεργασίας Λευκωσίας-Πεκίνου

11:46 21/6/2013 - Πηγή: OnlyCY

To όραμα της Κίνας για περαιτέρω ανάπτυξη αναμφίβολα θα τονώσει και την παγκόσμια οικονομία και θα καταστεί επωφελές για όλες τις χώρες, μεταξύ αυτών και η Κύπρος, τόνισε χθες βράδυ ο Πρέσβης της Κίνας στη Λευκωσία Liu Xinsheng, σε εκδήλωση στην Πρεσβεία.

Ο Κινέζος Πρέσβης είπε ότι οι δύο χώρες ανέκαθεν στήριζαν η μία την άλλη και σε θέματα κοινού συμφέροντος λέγοντας ότι το μότο των δύο μερών είναι «Μία Κίνα, μία Κύπρος».

Συνέχισε λέγοντας ότι οι σχέσεις που έχουν αναπτυχθεί ανάμεσα στη Λευκωσία και το

Πεκίνο είναι μια τρανή απόδειξη μιας ειλικρινούς φιλίας και συνεργασίας δύο χωρών με τελείως διαφορετικά μεγέθη.

Ο κ. Liu Xinsheng είπε ότι υπάρχει πεδίο και προοπτική για ανάπτυξη και ενδυνάμωση της συνεργασίας και ότι οι δύο χώρες μελετούν τις πιθανότητες για συνεργασία στους τομείς της ενέργειας, των υποδομών, των υπηρεσιών και της ναυτιλίας.

Ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή παρουσιάζεται σημαντική αύξηση στον αριθμό των Κινέζων που έρχονται στην Κύπρο για σκοπούς σπουδών, επενδύσεων ή και για τουρισμό και ότι αυξάνονται και οι ευκαιρίες για συνεργασία στους τομείς του εμπορίου, της εκπαίδευσης και του τουρισμού.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο Πρέσβης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο λαός της Κύπρου θα υπερπηδήσει τα εμπόδια και τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει και ότι με το πείσμα και το θάρρος που τον διακρίνει, θα μπορέσει και πάλι να ορθοποδήσει.

Keywords
Τυχαία Θέματα