Επισκόπηση τουρκοκυπριακού Τύπου 21/6/2013

10:23 21/6/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η ανακοίνωση των ονομάτων των υποψήφιων των επερχόμενων «εκλογών» και τα επακόλουθα της, ένα αυτοκινητικό δυστύχημα και μια δολοφονία είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των τ/κ εφημερίδων σήμερα.

Η εφημερίδα «Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο «Λείπει ο Χιουντάογλου και ο Μάμαλι», αναφέρει ότι στη λίστα των υποψηφίων για τις «εκλογές» της 28ης Ιουλίου, λείπουν τα ονόματα του «δημάρχου» Λευκωσίας Σούφι Χιουντάογλου και του γνωστού δικηγόρου Μπαρίς Μάμαλι, και όπως υποστηρίζει η εφημερίδα αυτό αποτελεί μεγάλη απώλεια. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι ο λοχίας Γιασίν Οσμάν, ο οποίος υπηρετούσε

σε στρατόπεδο στο Μαραθόβουνο, χθες το πρωί αφού σκότωσε τη σύζυγό του πυροβολώντας την στο κεφάλι, μετά αυτοκτόνησε. Αλλού γράφει ότι ανακοινώθηκε και η λίστα των υποψηφίων του Κόμματος Εθνικής Ενότητας με κύρια ονόματα τον Κιουτσιούκ, τον Οζγιούργκιουν και τον Ερτουρούλογλου.

Η εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο «Ζαλίστηκε ο Έρογλου», αναφέρει ότι χθες στη «γενική συνέλευση» της «βουλής» Ιρσέν Κιουτσιούκ επιτέθηκε στον Ντερβίς Έρογλου, κατηγορώντας τον ότι ενώ έπρεπε να κρατήσει ουδέτερη στάση όσον αφορά στα εσωτερικά του κόμματος, ο Έρογλου έκανε το αντίθετο στηρίζοντας τη δημιουργία καινούριας «κυβέρνησης». Αλλού αναφέρει ότι ο αρχηγός του κόμματος του ΡΤΚ Γιοργκαντζίογλου χαρακτήρισε τον Κιουτσιούκ σαν ένα παιδί που του πήραν το γλειφιτζούρι του. Σε άλλο θέμα γράφει ότι χθες το βράδυ στην κατεχόμενη Λευκωσία πραγματοποιήθηκε πορεία προς ένδειξη συμπαράστασης στου διαδηλωτές της πλατείας Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη.

Η εφημερίδα «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο «Κρίση λίστας», αναφέρει ότι το Κόμμα Εθνικής Ενότητας συνάντησε δυσκολίες στη διαμόρφωση της λίστας των υποψηφίων του για τις πρώρες «εκλογές» της 28ης Ιουλίου. Αλλού αναφέρει ότι η μεγάλη πυρκαγιά που προκλήθηκε στην περιοχή της Χοιροκοιτίας στη Λάρνακα τέθηκε υπό έλεγχο. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο Σύνδεσμος Επιχειρηματιών των κατεχομένων έδωσε το μήνυμα ότι είναι αναγκαία η αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό των κατεχομένων και ότι προσβλέπουν σε ένα πιο δυνατό «κράτος».

Η εφημερίδα «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Κάνουν τα στραβά μάτια στην εμπορία ατόμων», αναφέρει ότι σύμφωνα με την αναφορά του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ για την εμπορία ατόμων για το 2013, οι «αρχές» του ψευδοκράτους δεν κάνουν καμιά προσπάθεια να εμποδίσουν τέτοια φαινόμενα ή και να βοηθήσουν στον εντοπισμό θυμάτων. Αλλού αναφέρει ότι έχουν ανακοινωθεί οι υποψήφιοι για τις «εκλογές» του Ιουλίου του ΚΕΕ και του ΚΚΔ. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι ο φοιτητής Ντογάν Μπιτσάκ νοσηλεύεται στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση, μετά από σοβαρό ατύχημα που είχε όταν έχασε το έλεγχο του οχήματος του και κτύπησε σε πάσαλο της ηλεκτρικής.

Η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «Μπέρδεμα και ταραχή στο ΚΕΕ και το ΚΚΔ », αναφέρει ότι το ΚΕΕ και το ΚΚΔ ανακοίνωσαν μεν τους υποψηφίους τους στις επερχόμενες «εκλογές» της 28ης Ιουλίου, αλλά κάποια από τα ονόματα προκαλούν εσωτερικές αντιδράσεις και διαμάχες. Αλλού αναφέρεται στους Μεσογειακούς Αγώνες «Μέρσιν 2013-Τουρκία» στου οποίους συμμετέχει και αποστολή της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αναφέρει ότι Τουρκοκύπριοι αθλητές εξέφρασαν θλίψη που δεν συμμετέχουν στους αγώνες. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η νέα «πρωθυπουργός» Σιμπέλ Σιμπέρ είχε συνάντηση με τον Αμερικανός πρέσβη στη Λευκωσία Τζον Κένιγκ, ο οποίος εξέφρασε τα συγχαρητήρια του για την ανάληψη των νέων της καθηκόντων.

Keywords
Τυχαία Θέματα