«Ύποπτο» εκατομμύριο σε εταιρεία της θυγατέρας του Χ. Χριστοδούλου

11:35 21/6/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ύποπτη διαδρομή ενός εκατομμυρίου ευρώ βρίσκεται εδώ και μερικές μέρες στο μικροσκοπίo των αρχών δίωξης οικονομικού εγκλήματος, σύμφωνα με την εφημερίδα ”Πολίτης”.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα χρήματα καταβλήθηκαν για άγνωστη υπηρεσία από εταιρεία του εφοπλιστή, φίλου και συνεργάτη του Ανδρέα Βγενόπουλου, Μιχάλη Ζολώτα σε εταιρεία της θυγατέρας του πρώην διοικητή της Κεντρικής, Χριστόδουλου Χριστοδούλου, δύο μόλις μήνες

μετά τη λήξη της θητείας του τελευταίου στην Κεντρική Τράπεζα.

Οι πρώτες πληροφορίες διαβιβάστηκαν από το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος της Ελλάδος. Ο γενικός εισαγγελέας της Δημοκρατίας, Πέτρος Κληρίδης πριν από μερικές μέρες έχει διατάξει τη διενέργεια ποινικής ανάκρισης. Στην έρευνα έχουν εμπλακεί η ΜΟΚΑΣ, το ΤΑΕ Αρχηγείου και το τμ. Δίωξης οικονομικού εγκλήματος της αστυνομίας.

Τόσο η Αστυνομία δια του εκπροσώπου τύπου Ανδρέα Αγγελίδη, όσο και ο υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνάς Νικολάου, επιβεβαίωσαν μιλώντας το πρωί στο κρατικό ραδιόφωνο την διεξαγωγή της εν λόγω έρευνας.

Ουδέν μεμπτόν, απαντά ο Χριστόδουλος Χριστοδούλου στο δημοσίευμα του «Πολίτη»

«Ουδέν μεμπτόν ή παράνομο υφίσταται», είναι η απάντηση που δίνει ο πρώην Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Χριστόδουλος Χριστοδούλου στο δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης» σχετικά με ύποπτη συναλλαγή στην οποία εμπλέκεται το όνομά του.

Σε γραπτή του δήλωση, ο κ. Χριστοδούλου καλωσορίζει αρχικώς την διεξαγωγή έρευνας για το θέμα.

«Δηλώνω ότι ουδέν μεμπτόν ή παράνομο υφίσταται. Τίποτε δεν έχω να κρύψω και οτιδήποτε σχετικό θα το θέσω υπόψη των αρμοδίων αρχών. Θεωρώ, όμως, ότι ο υπαινιγμός ή η προσπάθεια συσχετισμού με την ιδιότητά μου ως πρώην Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας είναι ανυπόστατος», αναφέρει.

Επίσης, ο κ. Χριστοδούλου εκφράζει την απαρέσκειά του «για τον αντιδεοντολογικό τρόπο που, για μια ακόμη φορά, η εφημερίδα Πολίτης χειρίζεται θέματα τα οποία ανάγει» στο άτομό του.

«Καθόσον αφορά το πλήγμα που επιφέρεται εναντίον του κύρους και του καλού ονόματός μου, επιφυλάσσω τα νόμιμα δικαιώματά μου, τα οποία θα υπερασπιστώ ενώπιον της δικαιοσύνης», καταλήγει ο κ. Χριστοδούλου.

Απάντηση Βγενόπουλου στο δημοσίευμα του «Πολίτη»

Για λάσπη που δέχεται για υπόθεση που δεν γνωρίζει καν, κάνει λόγο ο Ανδρέας Βγενόπουλος, απαντώντας στο σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης» σε σχέση με “ύποπτη συναλλαγή” στην οποία εμπλέκεται το όνομα του ιδίου και του πρώην Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Χριστόδουλου Χριστοδούλου.

Όπως αναφέρει γραπτή δήλωση του κ. Βγενόπουλου, μέχρι τώρα δέχεται «ατεκμηρίωτη λάσπη» για θέματα που τουλάχιστον έχουν κάποια άμεση ή έμμεση σχέση με τις αρμοδιότητες που είχα στην Λαϊκή Τράπεζα.

«Πληροφορήθηκα ότι σήμερα δημοσιοποιήθηκε κάποια προς έρευνα υπόθεση που χρονολογείται από το 2007 που εμφανίζεται να αφορά έναν τέως Διοικητή της ΚΤΚ και έναν πελάτη της Τράπεζας που δεν είναι ούτε φίλος μου, ούτε στενός συνεργάτης μου, όπως ψευδώς αναφέρεται», αναφέρει.

«Τώρα», συνεχίζει, «δέχομαι λοιπόν λάσπη και για μια προς έρευνα υπόθεση που δεν την γνωρίζω καν και φυσικά δεν έχω καμία σχέση».

Καταλήγοντας, ο κ. Βγενόπουλος αναφέρει ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα «ορισμένοι άνθρωποι στην Κύπρο έχουν καταλύσει την έννοια του Κράτους-Δικαίου».

Keywords
Τυχαία Θέματα