Πρέπει να αλλάξουμε, αλλιώς θα βουλιάξουμε, λέει ο βουλευτής ΔΗΚΟ Ν. Κωνσταντίνου

19:55 19/12/2013 - Πηγή: OnlyCY

‘Πρέπει όλοι να αλλάξουμε, αλλιώς θα βουλιάξουμε’, δήλωσε ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Νεόφυτος Κωνσταντίνου, προσθέτοντας ότι «δεν δικαιούμαστε να αποτύχουμε ξανά γιατί η ιστορία και η νέα γενιά δε θα μας συγχωρήσουν».

Σε ομιλία του κατά τη συζήτηση στη Βουλή των Αντιπροσώπων του Κρατικού Προϋπολογισμού για το έτος 2014, ο κ. Νεοφύτου ανέφερε ότι το μνημόνιο

έγινε αποδεκτό επειδή στην χρονική εκείνη στιγμή συνιστούσε καλύτερη επιλογή από την χρεοκοπία και την έξοδο από ευρωζώνη.

Αναλάβαμε, είπε, υποχρεώσεις που πρέπει να υλοποιήσουμε αλλά χωρίς να θέτουμε σε κίνδυνο τις αναπτυξιακές πολιτικές και την κοινωνική συνοχή.

Πρέπει, συνέχισε ο κ. Κωνσταντίνου, να αναλάβουμε πρωτοβουλίες που θα μας επιτρέψουν να λειτουργήσουμε, προχωρώντας στην αναδιάρθρωση της χώρας μας με ολοκληρωμένο αναπτυξιακό σχεδιασμό που θα αξιοποιεί το ανθρώπινο δυναμικό της Κύπρου και που θα αξιοποιεί σωστά τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου.

Παράλληλα, είπε ότι ο λαός απαιτεί κάθαρση όλων όσοι φέρουν ευθύνη για την κατάσταση που βιώνουμε. “Οχι επιφανειακή κάθαρση αλλά βαθιά και ουσιαστική. Δεν μπορούν να μείνουν ατιμώρητα τα λάθη. Ο κυπριακός λαός δεν θα το ανεχθεί. Οποιοι ευθύνονται πρέπει να πληρώσουν», συνέχισε.

Ο κ. Κωνσταντίνου ανέφερε ότι η μεσαία τάξη και οι μη προνομιούχοι βιώνουν περισσότερο την κρίση και η πολιτεία πρέπει να τους προστατεύσει.

«Το κοινωνικό κράτος δεν πρέπει να καταρρεύσει, δεν μπορούμε να μετατρέψουμε την χώρα μας σε κοινωνική ζούγκλα», συμπλήρωσε.

Ο κ. Κωνσταντίνου ανέφερε ότι η Κύπρος οφείλει να διαμορφώσει αναπτυξιακό σχεδιασμό και όλοι πρέπει «να αλλάξουμε αλλιώς θα βουλιάξουμε».

«Δεν δικαιούμαστε να αποτύχουμε ξανά η ιστορία και η νέα γενιά δε θα μας συγχωρήσουν», είπε.

Ο βουλευτής του ΔΗΚΟ ανέφερε ότι παρά τις μειώσεις στον προϋπολογισμό και τα προβλήματα της οικονομικής κρίσης, δεν πρέπει να ξεχνούμε την ημικατεχόμενη πατρίδα μας, η οποία διεξάγει αγώνα επιβίωσης.

Ανέφερε ότι η επένδυση στην άμυνα της Κύπρου είναι ταυτόσημη με την ασφάλεια της νήσου και πρόσθεσε ότι η ΕΦ είναι η ασπίδα της ΚΔ που πρέπει να διατηρούμε και να συντηρούμε σε άριστη κατάσταση «για να μην θεωρεί κανένας ότι μπορεί να προσβάλει την κυριαρχία μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα