Κριτική στην προηγούμενη αλλά και στη νυν κυβέρνηση από το βουλευτή Ζαχαρία Κουλία

19:36 19/12/2013 - Πηγή: OnlyCY

Κριτική στην προηγούμενη αλλά και στη νυν κυβέρνηση για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η Κύπρο άσκησε από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής ο Ανεξάρτητος βουλευτής Ζαχαρίας Κουλίας.

Σε ομιλία του στο πλαίσιο της συζήτησης για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2014 ο Ζαχαρίας Κουλίας αναφέρθηκε στα επιτεύγματα της κυβέρνησης Τάσσου Παπαδόπουλου ασκώντας την ίδια ώρα κριτική στην προηγούμενη κυβέρνηση υπό τον Δημήτρη Χριστόφια για

τα λάθη και τις παραλείψεις της τόσο σε ό,τι αφορά την οικονομία όσο και σε σχέση με το Κυπριακό.

Άσκησε επίσης κριτική στη νυν κυβέρνηση και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, ο οποίος, όπως είπε, μπορεί να κληρονόμησε μια δύσκολη κατάσταση και ένα ναρκοπέδιο, «αντί να αποναρκοθετήσει, πάτησε το κουμπί» και δέχτηκε το κούρεμα καταθέσεων το οποίο κατέστρεψε την τραπεζική πίστη.

Για να προσθέσει πως ευθύνη βέβαια δεν είχε μόνο ο κ. Αναστασιάδης αλλά και ο κυπριακός λαός, ο οποίος «είχε και άλλη επιλογή στις προεδρικές εκλογές».

Ο Ζαχαρίας Κουλίας αναφέρθηκε επίσης στο Κυπριακό λέγοντας ότι από θέμα εισβολής και κατοχής έχει υποβαθμιστεί σε τέτοιο σημείο που να συζητείται μόνο το θέμα της κυριαρχίας.

«Συζητούμε μόνο το θέμα της κυριαρχίας και οι Τούρκοι μας έχουν φέρει στο σημείο που ήθελαν. Τα ξεχάσαμε όλα» είπε.

«Το μοναδικό θέμα είναι αυτό. Το ευρωπαϊκό κεκτημένο που είναι; Τα ανθρώπινα δικαιώματα που είναι;» διερωτήθηκε και προειδοποίησε πως αν η ε/κ πλευρά δεχτεί σήμερα ένα κοινό ανακοινωθέν ερμαφρόδιτο τότε «θα επιστρέψουμε σε αυτό που υποστήριζε μετά μανίας ο κ. Αναστασιάδης, στο Σχέδιο Ανάν».

«Και πολύ φοβούμαι ότι όλα αυτά τα τερτίπια γίνονται για να επιστρέψουμε σε εκείνα που πιστεύαμε» συμπλήρωσε.

Αναφέρθηκε τέλος σε συνέντευξη του Προέδρου Αναστασιάδη πριν από 17 μήνες όταν ερωτήθηκε κατά πόσο επιθυμεί να πει mea culpa για το Σχέδιο Ανάν και εκείνος απάντησε, σύμφωνα με τον κ. Κουλία ότι «το Σχέδιο δεν εφαρμόστηκε για να δούμε αν είναι καλό ή κακό».

«Γι’ αυτό εκείνοι οι οποίοι τον υποστήριξαν μετά μανίας και τον έκαμαν Πρόεδρο είναι η ώρα να υποδείξουν στον Πρόεδρο ότι πρέπει να σεβαστούμε πραγματικά την απόφαση του κυρίαρχου λαού στο δημοψήφισμα του 2004» πρόσθεσε καταλήγοντας.

Keywords
Τυχαία Θέματα