Ποδηλατικός γύρος ατην Πάφο για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα

16:01 8/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Στηρίζοντας το όραμα της πόλης να καταστεί η Πάφος Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2017, το Επιμελητήριο Νέων Πάφου σε συνεργασία με το Δήμο Πάφο πραγματοποίησε το πρωί ποδηλατικό γύρο στην περιοχή του λιμανιού.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, έγινε ενημέρωση από τα μέλη του Επιμελητηρίου σχετικά με το θεσμό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας ενώ παράλληλα διανεμήθηκε ενημερωτικό υλικό.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Νέων Πάφου Φοίβος Θεοδώρου ανέφερε ότι η πόλη της Πάφου βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής για την υλοποίηση του μεγαλύτερου οράματος,

του πιο φιλόδοξου στόχου στη σύγχρονη ιστορία της, να διεκδικήσει και να λάβει τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2017.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας ανέφερε ότι η πόλη της Πάφου ήδη έκανε το πρώτο μεγάλο βήμα. Πέρασε στη δεύτερη και καθοριστική φάση της επιλογής και τώρα ατενίζει με δικαιολογημένη αισιοδοξία την τελική απόφαση.

«Το Σεπτέμβριο η Πάφος θα παρουσιάσει την τελική της πρόταση και θα κληθεί να πείσει την 13μελή Επιτροπή Επιλογής ότι θέλει και μπορεί να ανταποκριθεί στις υψηλές απαιτήσεις του θεσμού αυτού. Το όνειρο είναι πλέον υλοποιήσιμο και στο χέρι μας είναι να το κάνουμε πραγματικότητα», πρόσθεσε ο κ. Βέργας.

Keywords
Τυχαία Θέματα