Εκστρατεία της Αστυνομίας για πάταξη τροχαίων

14:56 8/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Στη σύλληψη 21χρονου οδηγού προχώρησε η Αστυνομία, ο οποίος σύμφωνα με τον υπεύθυνο της τροχαίας Λεμεσού Μιχάλη Κατσουνωτό εντοπίστηκε χθες, στο πλαίσιο εκστρατείας για την πάταξη τροχαίων παραβάσεων και πρόληψης τροχαίων θανατηφόρων δυστυχημάτων, να οδηγεί αυτοκίνητο το οποίο ήταν τροποποιημένο.

Όπως δήλωσε ο Υπεύθυνος Τροχαίας Λεμεσού, «χθες βράδυ σε δυτικό προάστιο εντοπίστηκε 21χρονος να οδηγεί αυτοκίνητο το οποίο έχει υποστεί πάρα πολλές τροποποιήσεις. Θα έλεγα ότι είναι πρωτοφανής ο τρόπος που έχει

καταστήσει το αυτοκίνητο ο συγκεκριμένος νεαρός, ο οποίος να σημειωθεί ότι οδηγούσε με στερημένη άδεια οδηγού από το Μάρτιο μέχρι το Δεκέμβριο του 2012. Το αυτοκίνητο κατασχέθηκε και θα υποβληθεί αύριο σε έκτακτο μηχανικό έλεγχο για να αποφασιστεί ο περαιτέρ χειρισμός του».

Φαίνεται ότι ο νεαρός είχε υποπέσει και σε αλλά τροχαία αδικήματα στο παρελθόν, γι’ αυτό είχε στερηθεί την άδεια οδηγού για περίοδο 6 μηνών με δικαστική απόφαση, ανέφερε.

Θα μπορούσε να λεχθεί ότι πρόκειται για αυτοκίνητο «κίνδυνο θάνατο» τόσο για τον ίδιο τον οδηγό, όσο και για ανυποψίαστους πολίτες, σημείωσε.

Ο κ. Κατσουνωτός ανέφερε επίσης ότι μέσα στο διήμερο έχουν διενεργηθεί από τα μέλη της τροχαίας Λεμεσού 252 έλεγχοι.

«Εντοπίστηκαν συνολικά 24 οδηγοί, δηλαδή ένας στους έξι, να οδηγεί υπό την επήρεια αλκοόλης. Μέχρι τώρα έχουν κατασχεθεί 7 συνολικά μοτοσικλέτες μεγάλου κυβισμού, οι οποίες εντοπίστηκαν να οδηγούνται χωρίς πινακίδες εγγραφής και μερικοί εκ των οδηγών χωρίς προστατευτικό κράνος. Αφού κατασχέθηκαν, οδηγήθηκαν στην τροχαία Λεμεσού για περαιτέρω εξετάσεις» είπε.

«Από εκεί και πέρα θα πρέπει να κάνουμε σαφές και ξεκάθαρο προς τους οδηγούς ή ιδιοκτήτες των μοτοσικλετών μεγάλου κυβισμού καθώς και των τροποποιημένων οχημάτων ότι η κατάσχεση των οχημάτων τους από πλευράς της Αστυνομίας αποτελεί κατάθεση ζωής για τους ιδίους. Ακόμη να γίνει κατανοητό ότι ο κάθε ένας θα πρέπει να συμμορφώνεται με τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας», πρόσθεσε.

Τέλος ο Υπεύθυνος Τροχαίας Λεμεσού σημείωσε ότι αυτές οι εκστρατείες θα συνεχιστούν και θα εντατικοποιηθούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα