Πιθανή η αποχώρηση Μέρκελ το 2015, όταν θα είναι 60 ετών

11:28 16/4/2013 - Πηγή: OnlyCY

Θα αποχωρήσει η Άνγκελα Μέρκελ το 2015, όταν θα έχει συμπληρώσει τα 60 της έτη; διερωτάται η γερμανική εφημερίδα Μπιλντ, ο Διευθυντής της οποίας στο Βερολίνο, Ν. Μπλόμε, θεωρεί ότι εάν δεν υπάρξει μεγάλη ανατροπή κατά τους επόμενους πέντε μήνες και επιβεβαιωθούν οι δημοσκοπήσεις, η Μέρκελ θα παραμείνει καγκελάριος

και μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου, ωστόσο δεν θα εξαντλήσει τη νέα τετραετία καθώς θα αποχωρήσει το 2015.

Όπως ανέφερε χθες πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της εφημερίδας, στο Βερολίνο φέρεται να διεξάγονται ήδη σχετικές συζητήσεις και να κυκλοφορούν σενάρια αποχώρησής της εντός της επόμενης θητείας της και συγκεκριμένα το 2015.

Τροφή στη σχετική φημολογία δίδει και το βιβλίο του δημοσιογράφου και διευθυντή της εφημερίδας Μπιλντ για την κ. Μέρκελ, βιβλίο το οποίο κυκλοφορεί από χθες.

Όπως επισημαίνεται, η Καγκελάριος έχει κατά το παρελθόν υποστηρίξει ότι μια δεκαετία θα πρέπει να είναι ο μέγιστος χρόνος θητείας ενός Πρωθυπουργού.

Το 2015 η ίδια θα συμπλήρωνε 10 έτη στην ηγεσία της χώρας και, επιπλέον, η Άνγκελα Μέρκελ θεωρούσε λάθος του πρώην Καγκελαρίου Χέλμουτ Κολ το γεγονός ότι δεν αποχώρησε εγκαίρως από την πολιτική, ορίζοντας διάδοχό του και επιλέγοντας να είναι υποψήφιος στις εκλογές του 1998, τις οποίες και έχασε.

Την κ. Μέρκελ φαίνεται να δελεάζει η ιδέα να γίνει η πρώτη μεταπολεμική Καγκελάριος που θα αποχωρήσει μόνη της και όχι επειδή έχασε σε εκλογές, ή επειδή την αντικατέστησε το κόμμα της.

Πάντως, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ διέψευσε τη σχετική φημολογία, υπογραμμίζοντας ότι “στις επόμενες εκλογές η Άνγκελα Μέρκελ θα διεκδικήσει μια ολόκληρη θητεία”.

Keywords
Τυχαία Θέματα