Ομπάμα: “Θα βρούμε τους δράστες και θα λογοδοτήσουν”

10:46 16/4/2013 - Πηγή: OnlyCY

Οι αμερικανικές Αρχές δεν έχουν καμμία αμφιβολία ότι η βομβιστική επίθεση στη Βοστόνη, κατά τη διάρκεια του Μαραθωνίου, όπου τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πάνω από 140 τραυματίσθηκαν, είναι άλλη μια τρομοκρατική επίθεση, δεν γνωρίζουν ωστόσο ακόμη ποιος κρύβεται πίσω από αυτή.

Λίγο μετά τις εκρήξεις, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, σε μικρής διάρκειας διάγγελμά του προς τους πολίτες της χώρας, επεσήμανε ότι ακόμη είναι άγνωστα τα κίνητρα και η ταυτότητα των δραστών, διαβεβαίωσε, ωστόσο,

ότι θα λογοδοτήσουν.

“Σας διαβεβαιώνω ότι θα ανακαλύψουμε ποιος το έκανε και γιατί. Κάθε υπεύθυνος, άτομο ή ομάδα θα αισθανθεί το βάρος της Δικαιοσύνης”, είπε ο Αμερικανός Πρόεδρος.

Αυτή ήταν η πρώτη μεγάλη τρομοκρατική ενέργεια επί αμερικανικού εδάφους, μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 στο Παγκόσμιο Εμπορικό Κέντρο και στο Πεντάγωνο.

Οι εκρήξεις σημειώθηκαν στις 14:50 (τοπική ώρα) με διαφορά 20 δευτερολέπτων η μία από την άλλη και, σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, μεταξύ των θυμάτων είναι και ένα οκτάχρονο αγόρι.

Ο Κυβερνήτης της Μασαχουσέτης Ντεβαλ Πάτρικ υποστήριξε ότι πολλοί από τους τραυματίες είναι σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ ο Αλ Κον, επιμελητής σε νοσοκομείο της Βοστόνης που δέχθηκε πολλούς από τους τραυματίες, επεσήμανε στους Τάιμς της Νέας Υόρκης ότι τα τραύματα παραπέμπουν σε τύπους εκρήξεων, οι οποίες χαρακτηρίζουν επιθέσεις στην Εγγύς Ανατολή.

Στο διάγγελμά του, ο Πρόεδρος Ομπάμα απέφυγε να χρησιμοποιήσει τον όρο “τρομοκρατική ενέργεια”, ωστόσο ένας από τους Συμβούλους του φέρεται να δήλωσε στην Ουάσινγκτον Ποστ πως, όταν εκρήγνυνται ταυτόχρονα δύο βόμβες, δεν μπορεί παρά να είναι μια τρομοκρατική επίθεση.

Keywords
Τυχαία Θέματα